Migrant rođen na moru Ibrahimovića uhvatio za glavu i patosirao ga: "Zlatanirao sam Zlatana!"

Jedini koji je to uspio uraditi

Migrant rođen na moru Ibrahimovića uhvatio za glavu i patosirao ga: "Zlatanirao sam Zlatana!"

Admin Čaušević

Rijetki su oni koji su se uspjeli suprostaviti Zlatanu Ibrahimoviću te mu hrabro i odlučno stati na crtu. A tek ga poniziti pred svima. To je pošlo za rukom čovjeku za kojeg to niko ne bi pomislio da može uraditi. 

Rođen je na moru. Migrirao je u Francusku. Ostao je bez majke Therese kad su mu bile dvije godine, a otac Ricky mu je preminuo kad mu je bilo 12. Otac mu je bio golman, igrao je na Mundijalu 1974. godine.

Riječ je o sada već penzionisanom Riu Mavubi, čovjeku koji ni sam ne zna tačnu lokaciju rođenja. S namjerom da spase svoj život pobjegli su u Francusku iz Angole, a majka ga je rodila na jednom od brodova.

Mavuba je u djetinjstvu ostao bez oba roditelja, a danas sa suprugom Elodie ima prekrasnu porodicu

Imao je teško djetinjstvo, baš kao što je imao Ibrahimović u Švedskoj. Čuveni napadač je sin roditelja koji su imigrarali iz Jugoslavije, oca Šefika i majke Jurke.

Kad se na terenu sretnu fudbaleri koji su još u djetinjstvu naučili da se bore za svaki komad hljeba, onda je jasno da neće dati jedan na drugog. Tako je i zaista bilo.

Tokom utakmice između PSG-a i Lillea 2013. godine tenzije su bile na vrhuncu, a za svjetsko čudo Ibrahimović je bio taj koji je ponižen pred cijelim stadionom.

Oglasi

Nakon jednog verbalnog sukoba, Ibra je gurnuo Mavubu, a onda mu je 20-ak cm niži fudbaler prišao, prvo ga je uhvatio za glavu, a zatim ga je i otvorenom rukom uhvatio za lice i gurnuo na pod.

Bio je to vrlo vjerovatno prvi i posljednji put u Zlatanovoj karijeri da ga je neko "patosirao" na jednoj utakmici. Nekoliko godina kasnije Mavuba se otvoreno hvalio svojim potezom.

"Kad odem u glavni grad, navijači PSG-a me pitaju o tome, i to s puno poštovanja. Jako je smiješno jer ljudi su to zapamtili, a ne što sam zabio lijep gol na utakmici."

"Nisam dopustio da me ponižava jer je on bio taj koji je započeo. Ali za mene je je to i dalje lijepa epizoda i nije loša."

Mavuba je danas angažovan kao komentator

"I pronašao sam pravu formulu nakon utakmice rekavši da sam zlatanirao Zlatana", ispričao je Francuz.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kao što je poznato u vrijeme dok je Ibra igrao za PSG u švedski jezik je ubačena riječ "zlatanera" što u prevodu znači "dominirati", a ovaj put Mavuba ju je iskoristio da isprovocira čuvenog napadača bh. korijena.

Od fudbala se oprostio prije četiri godine, a danas je uglavnom angažovan kao komentator na mečevima. Vrhunac karijere je imao 2014. kada je s Francuskom igrao na Mundijalu u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi