Šuti i trpi: Prvi put u životu Ibrahimović ispao kukavica, debelom ćelavcu nije smio reći ni "a"

Scena sa utakmice Salernitana - Milan

Šuti i trpi: Prvi put u životu Ibrahimović ispao kukavica, debelom ćelavcu nije smio reći ni "a"

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je poznat po tome da nikome ne ostaje dužan, međutim na stadionu Salernu doživio je neugodnu sitauciju te je bio potpuno bespomoćan da uradi bilo šta.

Ibrahimović je nedavno angažovan u Milanu kao savjetnik te mu je omogućeno da prisustvuje mečevima Rossonera u ulozi klupskog predstavnika pa tako između ostalog ima i pristup svlačionici tokom utakmica.

Milan je u petak navečer gostovato na Arecchi stadium, a to je bio prvi put nakon mnogo godina da Ibrahimović bude u loži tokom neke gostujuće utakmice Milana.

I dok mu na San Siru niko ne smije reći bilo šta te da svi gledaju sa velikim poštovanjem na Arechiju je bilo potpuno drugačije.

Ibrahimović je šutio i trpio uvrede navijača Salernitane. Stajali su nekoliko metara od njega te ba brutalno vrijeđali, a on nije smio ništa poduzeti.

Oglasi

Poznat po tome da se ne libi ući u konflikt kada mu se nađe bilo ko na putu, Ibrahimović je ovaj put pokazao da ipak ima živce i da se može suzdržati kada treba.

Iako su mu mnogi prigovoroli u reakcijama da je ispao kukavica, vjerovatni razlog zašto je Ibra ostao imun na bilo šta je taj kako bi izbjegao skandal.

Šveđanin bh. korijena je poznat po tome da ne bira ni vrijeme ni mjesto za sukob te je uvijek spreman na akciju. Zna to odlično nekadašnji italijanski fudbaler Marco Materazzi.

U svojoj drugoj autobiografskoj knjizi Ibrahimović je opisao susret sa Materazzijem na aerodromu kada ga je Italijan izbjegao. Bilo je to nakon žestokog duela tokom derbija Inter - Milan.

"Sljedeći dan moram na aerodrom Linete kako bi putovao. Govore mi: 'Eno ga Materazzi'. Odgovaram: 'Dobro. Hajde da vidimo šta hoće.'

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ustanem sa stolice. Možda me gleda. Pokaži mi kakav si čovjek, Matrix, govorim u sebi. Umjesto toga provukao se pokraj mene ne rekavši ništa", napisao je Ibra u svojoj knjizi.

Ibrahimović je tokom karijere imao veliki broj fizičkih obračuna, međutim sada kada je u novoj ulozi mora se privikavati na nova pravila ponašanja makar to značilo i da ispadne kukavica u očima mnogih.

Top Komentari

DDG
Pa zar nije šutio kao mala maca i na tribinama u Beogradu kada su mu psovali *******u majku i još na kraju pohvalio navijače? Bonus napomena “novinaru” Čaušu, u prvom licu jednine je “bih” a ne “bi”. Sitnica, to se uči tek u drugom tromjesečju prvog razreda osnovne.
1 5
user1676157327
Odron clanak od odron novinara...veoma ocekivano
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi