Sin Zlatana Ibrahimovića dobio poziv u reprezentaciju

Trenutno nastupa za omladinske selekcije AC Milana

Sin Zlatana Ibrahimovića dobio poziv u reprezentaciju

S. Mlaćo

Zlatnim slovima će Zlatan Ibrahimović biti upisan u knjige švedskog nogometa. Iako je mogao igrati za našu zemlju, Ibrahimović se odlučio za Švedsku i napravio sjajan potez.

Živa je legenda u Švedskoj, svi ga mnogo cijene poštuju, a sada je poziv u reprezentaciju te zemlje dobio i njegov sin. Naravno, radi se o kampu reprezentacije Švedske za nogometaše rođene 2008. godine.

Vincent Ibrahimović je rođen u Švedskoj, a trenuno je član AC Milana, gdje je njegov otac ostavio veliki trag. Našao se Vincent na spisku 66 nogometaša koji će u kampu pokušati da se izbore za mjesto u reprezentaciji.

Sigurno će ga pomno pratiti treneri, sa nadom da će krenuti stopama svog oca i napraviti veliki karijeru.

Pored Vincenta, Zlatan ima i sina Maximiliana, a on je također član Milana. Nastupa za juniorsku selekciju i ove sezone je upisao pet nastupa. Nije se upisivao u listu strijelaca, a igra na poziciji krila.

Oglasi

Sigurno je i sam Zlatan oduševljenik što je njegov nasljednik na spisku reprezentacije i što će imati priliku i da na ovaj način pokaže svoje kvalitete.

Trenutno je Zlatan bez angažmana nakon što je završio igračku karijeru, ali mogao bi se vratiti u Milan na poziciju stručnog saradnika. Želja jen to čelnika Milana koji vjeruju da bi Zlatan bio sjajna veza između prvog tima i direktorata kluba.

“Razgovarao sam s Ibrahimovićem o preuzimanju moguće uloge u našem klubu. Neko poput Zlatana mogao bi biti važan kao savjetnik i za mene i za pomoć timu svojim liderskim duhom" , kazao je u jednom ranijem intervjuu vlasnik Milana Gerry Cardinale.

Ibrahimović je uvijek o sebi imao visoko mišljenje i svi vjeruju da će prihvatiti poziv, te krenuti u posao. Tu su i njegovi sinovi te će još lakše pratiti njihov napredak.

Karijeru je Ibrahimović započeo u Malmeu, a zatim za gotovo osam miliona eura otišao u Ajax. Tamo je zablistao i bilo je jasno da će napraviti veliku karijeru.

Zašto Zlatan Ibrahimović nije zaigrao za BiH?

Igrao je čuveni Ibra za Juventus, Inter, Barcelonu, AC Milan, PSG, Manchester United i Los Angeles Galaxy i konstantno je bio jedan od najboljih napadača svijeta.

Za reprezentaciju Švedske postigao je 62 pogotka u 122 nastupa. Debitovao je u januaru 2011. godine kao 20-godišnjak, a njegov otac Šefik je još davno rekao da je želio da Zlatan obuče dres BiH, no da to nisu htjeli čelnici NS BiH.

Oni su Šefiku kazali da reprezentacija trenutno ima dosta igrača takvog kalibra i da on može igrati za neku drugu selekciju. Tako je i bilo. Na našu žalost, a na Zlatanovu sreću.

Top Komentari

Mowzilla
Kamo srece da ga otac namami nama kao sto je Sefik pokusao. Tako ti to biva kad nemas nikakvog dodira sa domovinom. Ne okreci se sine...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi