Za koju reprezentaciju je Ibrahimović bio spreman da igra? "Koliko nudite? Skup sam"

Nasmijao novinara

Za koju reprezentaciju je Ibrahimović bio spreman da igra? "Koliko nudite? Skup sam"

Edmir Škorić

Jedan od najkarizmatičnijih fudbalera svakako je bio Zlatan Ibrahimović i mnogi žale što je završio karijeru koja je bila impresivna, a sve što je nedostajalo je Liga prvaka. Imao je priliku da igra na najvećoj sceni sa najboljima, a između ostalih nosio je dresove Milana, Juventusa, Intera, Ajaxa, Manchester Uniteda, PSG-a, Barcelone...

Zlatan Ibrahimović je garancija originalnih i nezaboravnih izjava, a sada je dao izjavu mađarskom novinaru u Las Vegasu i ponovo oduševio. Ibra je bio prisutan na Velikoj nagradi SAD-a i bio je jedno od najprepoznatljivijih svjetskih lica.

Mađarski novinar je iskoristio priliku da upita Ibrahimovića da li je zaista završio svoju fudbalsku karijeru.

„Da. Zašto? Treba li vam igrač u Mađarskoj?" upitao je bivši napadač, kojeg je prvenstveno zanimala vlastita zarada.

Novinar je kazao da bi im dobro došao napadač, ali je Ibrahimoviću napomenuo da u svojim redovima imaju veliku zvijezdu Liverpoola Dominika Szoboszlaija.

Oglasi

“Nisam to pitao, nego koliko nudite?”, nastavio je Ibrahimović uz pokret šuštavih novčanica. „Ako saznate, javite mi. Ja sam skup. Ne treba mi novac, ali sam skup“, zaključio je uz osmijeh.

Četrdesetdvogodišnji Zlatan Ibrahimović uživao je u osvajanju 34 trofeja tokom karijere, ali kao što smo već kazali, nedostaje mu Liga prvaka. Na klupskom nivou postigao je više od 500 golova, a u reprezentaciji Švedske 62.

Inače, prgavi Ibrahimović se s mnogima sukobio, ali samo jednom Hrvatu nije mogao ništa, a riječ je o Mariju Mandžukiću, s kojim je igrao u Milanu.

"Mandžukićeve prve riječi? Mandžukić je osoba od malo riječi. To su mi govorili, ali im nisam vjerovao", kazao je Ibra prije nekoliko godina te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pokušao sam mu se obratiti i na slavenskom, obratio sam mu se na italijanskom, ali ništa". Zlatanov komentar je jasan znak koliko je ostao zatečen ponašanjem Hrvata.

Mandžukićeva avantura među Rossonerima je trajala šest mjeseci uz 11 upisanih nastupa. Ubrzo nakon toga je završio i karijeru. Danas je angažovan kao pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti