Ibrahimović samo jednom Hrvatu nije mogao ništa: "Govorili su mi to o njemu, ali nisam im vjerovao"

Pokušao je na razne načine

Ibrahimović samo jednom Hrvatu nije mogao ništa: "Govorili su mi to o njemu, ali nisam im vjerovao"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je vrlo vjerovatno najkarizmatičniji fudbaler svoje generacije. U fudbalsku penziju je otišao prije nekoliko mjeseci nakon izuzetno bogate i uspješne karijere. Susreo se tokom profesionalnog igranja sa raznim saigračima i protivnicima, ali ono što je iskusio sa čuvenim Hrvatom nije ni s kim drugim.

Ibrahimović je uvijek želio da bude autoritet i vođa ekipe, međutim kod jednog čovjeka mu to i nije pošlo za rukom jer je naišao na hladnoću sa druge strane.

Šveđanin bh. korijena je potiče sa našeg govornog područja te je tokom karijere dijelio svlačionicu sa brojnim igračima čije prezime završava na "-ić" što je neki način zaštitni znak južnih Slavena.

Od brojnih igrača kod jednog nije naišao na toplu dobrodošlicu, riječ je i Mariju Mandžukiću s kojim je Zlatan saigrač bio tokom polusezone 2020/21 u Milanu.

Ibrahimović i Mandžukić su saigrači u Milanu bili jednu polusezonu

Kad je Mandžukić dolazio Zlatan je za njega kazao da stiže zvijer i da će s njim i Hrvatom Rossoneri biti znatno opasniji pred protivničkim golom.

Međutim, legendarni Ibra je ostao u nevjerici zbog Mandžukićevog ponašanja. Sam je rekao da je pokušao na razne načine da mu priđe, ali mu jednostavno nije mogao ništa.

Oglasi

"Mandžukićeve prve riječi? Mandžukić je osoba od malo riječi. To su mi govorili, ali im nisam vjerovao", kazao je Ibra prije nekoliko godina te nastavio:

"Pokušao sam mu se obratiti i na slavenskom, obratio sam mu se na italijanskom, ali ništa". Zlatanov komentar je jasan znak koliko je ostao zatečen ponašanjem Hrvata.

Čak je i trener Stefano Pioli tražio od Mandžukića da kaže nešto ekipi kad je došao, a bivši hrvatski golgeter je rekao "ne".

"Pioli ga je pitao želi li reći nešto ekipi, a on je rekao da ne želi. On je profesionalac i vrlo je ozbiljan, skoncentrisan je i malo priča", dodao je Ibrahimović.

Mandžukić nikad nikom nije dao pardona

Mandžukićeva avantura među Rossonerima je trajala šest mjeseci uz 11 upisanih nastupa. Ubrzo nakon toga je završio i karijeru. Danas je angažovan kao pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske.

Tokom igračkih dana uvijek su ga krasili požrtvovanost i velika borbenost, ali i čvrst karakter. Osim za Milan od velikana još je za Juventus gdje je ostavio neizbrisiv trag, te Bayern i Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je uvijek uspijevao da dobije što poželi, a za saigrače koji bi prema njemu pokazali određenu dozu hladnokrvnosti bi zadirkivao. Sve osim Mandžukića.

Top Komentari

juve10
Bježi na zlatane, hvala bogu i tvoje kurcenje je sve manje i manje. Još da čujemo da si u kaburu i dosta od tebe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi