Donesena je odluka: Ibrahimović se od dresa reprezentacije oprašta protiv Srbije

Sve bi možda bilo drugačije da je zaigrao za reprezentaciju BiH

Donesena je odluka: Ibrahimović se od dresa reprezentacije oprašta protiv Srbije

Samir Mlaćo

Legendarni Zlatan Ibrahimović uskoro će se i zvanično oprostiti od dresa reprezentacije Švedske.

Popularni Ibra je mogao igrati za reprezentaciju BiH, nije, te je dobio poziv iz Švedske i na kraju postao legenda u toj zemlji.

Sada je Nogometni savez Švedske potvrdio da će se Ibrahimović oprostiti u šestom mjesecu ove godine u prijateljskom duelu protiv reprezentacije Srbije.

On je odabrao tu utakmicu kako bi se oprostio i sigurno da će Šveđani napraviti spektakl, a nogometaši Srbije i ostali imati čast da su bili na posljednjoj utakmici nogometne legende.

Ibrahimović je karijeru završio u Milanu i to kao kapiten u pobjedi protiv Udinese prošle godine. Upisao je za reprezentaciju 122 nastupa, te postigao 62 pogotka.

Ostat će upamćen kao jedan od najvećih igrača koji nikada nisu osvojili Ligu prvaka i sigurno će to ostati kao veliki žal u njegovoj karijeri.

Oglasi

Objavio je dvije autobiografske knjige, a odrastao je u Malmeu u veoma teškoj situaciji.

Nedavno je govorio o tome da ga Šveđani i nisu baš najbolje primili, te da su mu tražili svaki incident, ali i pokušavali iste napraviti.

"Šta rade švedski mediji? Da li me brane ili napadaju? Još me napadaju, ne mogu prihvatiti da sam ja Ibrahimović. Da neki drugi švedski igrač uradi iste stvari kao ja branili bi me, ali kada sam ja u pitanju ne brane me.

"Ali to je meni u redu. To me čini jačim. Ovdje se radi o rasizmu. Ne kažem da ima rasizma, ali ima prikrivenog rasizma. Ja nisam Anderson ili Svenson, da jesam vjerujte da bi me branili i da opljačkam banku."

"Ne brane me onako kako bi trebali. Vjerovatno sam najbolji fudbaler u historiji Švedske, ono što sam ja uradio nije niko drugi", između ostalog kazao je popularni Ibra.

Trenutno je Ibrahimović zaposlenik AC Milan, tačnije angažovan je kao savjetnik. Uvijek je uz ekipu, te su tako u Milanu ocijenili da će biti dodatni motiv za svlačionicu.

Svi ga poznaju kao nogometaša koji nije volio da gubi, bez obzira o kakvoj se utakmici radilo, te da je uvijek imao pobjednički mentalitet i da se nije štedio.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Mogli su uzeti bolju repku nego ovu traktor repku!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti