Pojavio se neko ko je stao na crtu velikom Zlatanu: Ibrahimović jednu stvar nikako ne smije da uradi
Zlatan Ibrahimović dio je uprave AC Milana, ali daleko od toga da može raditi šta poželi.

Pravila ista za sve

Pojavio se neko ko je stao na crtu velikom Zlatanu: Ibrahimović jednu stvar nikako ne smije da uradi

Eldar Ganibegović

U vleikim klubovima gdje se zna red pravila su ista za sve. AC Milan to svakako jeste, a izuzetaka nema čak ni ako se zovete Zlatan Ibrahimović.

Nedavno je tačku na karijeru koja je trajala od 1999. godine stavio legendarni švedski napadač bh. porijekla, Zlatan Ibrahimović.

On se od fudbala oprostio kao igrač AC Milana za koji je nastupao u dva navrata u karijeri, no i dalje je itekako involviran u fudbal.

Naime, nakon odlaska u igračku penziju, Zlatan Ibrahimović je ostao dio upravljačke strukture slavnog kluba iz Italije, te ga i dalje možemo vidjeti na utakmicama.

Ibrahimović sarađuje sa Gerryjem Cardinaleom, osnivačem kompanije RedBird, koja je vlasnik milanskog kluba. Bivši fudbaler pomaže u razvoju i tima i kompanije.

Međutim, čak i ako je riječ o fudbalskoj i klupskoj legendi, čelnici kluba imaju stroga pravila. Kako prenosi Mundo Deportivo, koji se poziva na italijanske medije, Zlatanu nije dozvoljeno da uđe u svlačionicu tima tokom utakmica.

Oglasi

Također mu je tada zabranjen" bilo kakav razgovor sa trenerom Stefanom Piolijem ili igračima tima. 

Zaista je neobično za vidjeti da je neko stao na crtu i egu kakav je Zlatan Ibrahimović, no pravila su jednostavno za sve ista ma kako se vi zvali.

Zlatan Ibrahimović i humanitarne aktivnosti

Legendarni napadač poznat je kao veliki prgavac, no u dubini ima jako dobru dušu, o čemu je nedavno i javno govorio nakon što su ga novinari pitali o humanitarnim aktivnostima.

"Pričajmo o doniranju u dobrotvorne svrhe. Radimo dobrotvorne stvari, ali da li to radiš radi slike u javnosti ili zato što to želiš stvarno uraditi" , kazao je Zlatan te nastavio:

"Radim ja mnogo stvari, ali ne želim da budem viđen, to radim od srca, jer to stvarno želim, ali kad vidim da to drugi rade i onda u medijima daju izjave:

"'Donirao sam milion za bolnicu, otvorio sam školu za djecu, uradio sam ovo, uradio sam ono, ali ako radiš te stvari ne moraš biti viđen od strane treće osobe da biti ona rekla jao kako divan čovjek, ti si nevjerovatan.'"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne meni to ne treba, radim to zato što hoću, ne da izgradim sliku u javnosti, danas se mnogi u sportu previše fokusiraju na njihovu sliku u javnosti. Umjesto da budu ono što jesu, ljudi te moraju prihvatiti onakvog kakav jesi, to je važno", završio je Ibrahimović.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi