Milan zabrinut zbog Ibrahimovića, iz Švedske su danas dobili odgovor

Ne radi se o povredi

Milan zabrinut zbog Ibrahimovića, iz Švedske su danas dobili odgovor

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović nije trenirao sa ostatkom igrača švedske reprezentacije pred duel s Estonijom, zbog čega su u Milanu bili zabrinuti.

Milan u subotu dočekuje Sampdoriju i želi imati Ibrahimovića na raspolaganju u još jednoj važnoj utakmici u borbi za Ligu prvaka, ali su Rossoneri izrazili zabrinutost nakon što je objavljeno da je Ibra propustio trening pred novi duel njegove reprezentacije u kvalifikacijama za SP.

Ipak, švedski tim menadžer Janne Andersson sada je poručio da Ibra nije povrijeđen i da će sutra biti s reprezentacijom.

"Prošla su samo dva dana od posljednje utakmice, neko je napustio današnji trening odmah, drugi nešto kasnije, ali to je sve bilo planirano", rekao je Andersson na konferenciji za novinare.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Zlatan nije povrijeđen, planirano je da se samo zagrije, a zatim ode da obavi rashlađivanje. I drugi igrači koji su igrali u nedjelju su uradili isto jer ste obično dva dana nakon odigrane utakmice na vrhuncu umora. Ibra je tu, s nama je sutra protiv Estonije", dodao je Andersson.

Ibrahimović je u 39. godini odlučio da se ponovo vrati u reprezentaciju Švedske, a u prva dva kola je s dvije asistencije pomogao nacionalnom timu da ostvari maksimalan učinak od šest bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nono
Kako sam i reko neče bit spreman da igra u subotu za Milan !!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi