Ibrahimović nema dilemu ko je najbolji svih vremena: "Mnogi su se nasmijali kada sam rekao"

U svom stilu

Ibrahimović nema dilemu ko je najbolji svih vremena: "Mnogi su se nasmijali kada sam rekao"

Edmir Škorić

Bivši napadač Zlatan Ibrahimović dobio je počast od švedske reprezentacije na prijateljskoj utakmici protiv Srbije.

Počašćen od strane švedske reprezentacije u Stockholmu, prije jučerašnjeg prijateljskog susreta sa Srbijom (0:3), Zlatan Ibrahimović ne dvoji ko je bio najbolji fudbal svih vremena.

Bivši internacionalac, koji je postigao 62 gola u 122 utakmice za svoju domovinu, nije bio baš skroman kada je govorio o svojoj karijeri. Kao i uvijek, Šveđanin bh. korijena sebe je stavio na prvo mjesto.

"Prije 25 godina rekao sam da ću biti najbolji svih vremena i mnogi su se nasmijali. 25 godina kasnije mogu biti ovdje i reći da sam najbolji svih vremena", rekao je 42-godišnji bivši napadač, koji je kroz karijeru nosio dresove Malmöa, Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, PSG-a, Manchester Uniteda i Los Angeles Galaxyja.

Nakon toga je mladima ostavio poruku: "Želim vam reći, usudite se sanjati veliko. Ako nemate snage sanjati veliko, oslonite se na moje putovanje i crpite snagu odatle. Ja sam živi dokaz da ništa nije nemoguće, nadam se da ste uživali u mom putovanju”, rekao je bivši fudbaler koji je prošle godine objesio kopačke o klin pred hiljadama navijača koji su bili na stadionu.

Oglasi

U međuvremenu je Ibrahimović postao važan faktor u Milanu i zadužen je za transfere unutar slavnog kluba u Italiji. Rossoneri imaju posebno mjesto u njegovom srcu i na sve načine sada želi da ih vrati u vrh evropskog, nakon što su se prošlih sezona konačno vratili u vrh italijanskog fudbala, pa po povratku Ibre osvojili i Scudetto na kojeg se dugo čekalo.

Nesuđeni reprezentativac BiH imao je priliku jučer razgovarati kratko i sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem.

"Je li ti treba napadač?", upitao je kroz smijeh Ibra legendu jugoslovenskog fudbala. "Neće valjda da uđe da igra danas", može se čuti kako srbijanski selektor odgovara Ibrahimoviću koji je dodao da ima snage za 20 minuta.

Ibrahimović je Srbiji poželio sreću na Euru i zaista će joj trebati u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, a Piksija može radovati izdanje njegovih igrača u Stockholmu i 3:0 pobjeda. Mnogo bolje izdanje nego prije nekoliko dana u Beču kada su poraženi sa 2:1 od Austrije.

Srbe na startu Eura čeka najteži ispit, pošto će 16. juna odmjeriti snage sa Engleskom u Gelsenkirchenu na stadionu Schalkea, gdje će sasvim sigurno biti veliki broj srpskih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi