Novi šok za Ibrahimovića: Savršeno tijelo je samo paravan za ozbiljan problem koji znači ono najgore

Stigla je zabrinjavajuća vijest

Novi šok za Ibrahimovića: Savršeno tijelo je samo paravan za ozbiljan problem koji znači ono najgore

A. Čaušević

Hladan tuš danas je dobio Zlatan Ibrahimović. Šveđanin bh. korijena je do sada mnogo puta forsirao svoje tijelo do krajnjih granica, a sada izgleda da plaća cijenu zbog toga koja može značiti i kraj. 

Ibrahimović je sredinom januara sve oduševio svojim isklesanim tijelom kada je bio na odmoru u Miamiju. Međutim, savršena građa je paravan za itekako ozbiljan problem.

Legendarni napadač je već duži period bez ozbiljne minutaže. I ono što je igrao nakon povratka na teren je uglavnom bilo prilikom ulaska sa klupe.

Samo jednom je bio starter i to protiv Udinesea kada je postao najstariji strijelac u historiji Serije A postigavši gol sa 41 godinom i 166 dana na svojim plećima.

Dobio je i poziv u reprezentaciju Švedske. Dobio je minutažu protiv Belgije, dok u drugom meču protiv Azerbejdžana nije igrao. Razlog je povreda.

Oglasi

Naime, Ibrahimović je povrijedio bedreni mišić i slijedi mu pauza od nekoliko sedmica. To je jasan znak da je rok izdržljivosti njegovog tijela veoma blizu.

Ibre sigurno neće biti na terenu u narednih mjesec i neće moći pomoći Rossonerima u ključnim mečevima Serije A, dok za Ligu prvaka svakako nije ni prijavljen.

Čuveni fudbaler već duže vremena odlaže svoj odlazak u penziju. Uporan je da igra što je duže moguće, ali njegov problem sa tijelom postaje sve ozbiljniji.

Nakon što je bio van terena skoro 10 mjeseci zbog operacije koljena, Ibra se vratio na teren, skupio je svega pet nastupa i stigla je nova povreda.

Oglasi

Iako svojim isklesanim tijelom ostavlja dojam da mu povrede ne mogu ništa, istina je ipak drugačija te se s ozbirom na godine Zlatan već sada može smatrati staklenim igračem.

Često u objavama zna demonstrirati svoju snagu, međutim kada izađe na teren istina je drugačija i jasno je da je došlo vrijeme za penziju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom karijere Ibrahimović je uglavnom imao minorne povrede koje bi ga van terena ostavljale na kratko vrijeme. Prvi problem je stigao u aprilu 2017. godine kada je igrajući za Manchester United morao operisati ligamente i nije ga bilo pola godine.

Ipak, poznavajući Zlatana riječ "penzija" ne postoji u njegovom rječniku i pokušat će na sve načine iznuditi novi ugovor od Milana pošto mu aktuelni ističe na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi