Scena za pamćenje i historiju, a razlog je Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović večeras igra svoj 122. meč u dresu reprezentacije Švedske i najstariji je igrač koji je ikad nastupio u kvalifikacijama za EP

Velike ovacije

Scena za pamćenje i historiju, a razlog je Zlatan Ibrahimović

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović večeras je postao najstariji fudbaler koji je ikada odigrao jednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Čudesni 41-godišnji napadač ušao je u igru u 73. minuti duela Švedske i Belgije i dobio je nezapamćene ovacije.

Zlatan Ibrahimović je u 42. godinu života dobio novi poziv u reprezentaciju Švedske. Ibra je ovaj poziv rado prihvatio jer želi pomoći zemlji u kojoj je rođen da ostvari plasman na Evropsko prvenstvo.

Ibrahimović je apsolutna legenda švedskog fudbala i vjerovatno najveći igrač kojeg je ova zemlja ikada imala. Kolika je zvijezda i dan danas pokazuju scene tokom ulaska u igru.

U 73. minuti meča Friends Arena u Solni je ustala na noge. Zlatan je ušao u igru, a ovaj potez je ispraćen ogromnim ovacijama s tribina.

Na spomen njegovog imena publika je eksplodirala. Ibra je istinska legenda i ovakve scene su nešto zaista posebno.

Oglasi

Ibrahimoviću je ovo 122. nastup za nacionalni tim u kojem je debitovao još 2001. godine. Postigao je ukupno 62 pogotka.

Treba naravno istaći da je Zlatan najstariji igrač koji je ikad nastupio u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nema dileme da će pozive prihvatati sve dok bude igrao i ko zna, možda postane i najstariji strijelac ikad.

Nažalost po Šveđane, Ibra večeras neće previše pomoći. Ušao je kod vodstva Belgije od 2:0, a ubrzo je stigao i treći gol i hat-trick Romelua Lukakua.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ibrahimović ruši sve moguće rekorde kada je fudbal u pitanju. Očigledno da nema namjeru stati s igranjem iako će u oktobru proslaviti svoj 42. rođendan.

Bilo bi svakako nevjerovatno da se nađe i na spisku putnika za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, ako se selekcija Švedske tamo plasira.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti