Nalić jasan nakon "bezbroj" promašaja igrača Slobode: "Moramo nešto ostaviti i za prvenstvo..:"

Strateg Tuzlaka nakon remija na Tušnju

Nalić jasan nakon "bezbroj" promašaja igrača Slobode: "Moramo nešto ostaviti i za prvenstvo..:"

Esmer Oštraković

FK Sloboda je remizirala na Tušnju protiv ekipe Gornjeg Rahića u generalci pred utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine koju će Tuzlaci igrati protiv Sarajeva.

Tuzlaci su bili favoriti, na terenu su se postavili tako, pravili su prilike, ali je izostala realizacija.

Uspjeli su igrači Slobode postići jedan gol, ali su jedan i primili u drugom poluvremenu, te je na kraju utakmica završena remijem.

Igrom je strateg Tuzlaka Zlatan Nalić mogao biti zadovoljan, ali naravno rezultatom nije.

"Vidite dosta dobro prvo poluvrijeme. Ne dobro nego odlično. Mislim da je bilo 25 ili 30 šansi u prvom poluvremenu. Ono što nije dobro jeste činjenica što iz tih šansi nismo postigli golove. Drugo poluvrijeme dosta okej. Očekivano su imali kontre. Nismo mnogo mijenjali i htjeli smo dati što više šanse da damo igračima koji će igrati protiv Sarajeva".

Oglasi

Još nekoliko dana ostalo je do utakmice sa Sarajevom. Postoje li nedoumice oko sastava?

"Kod nas je pogled čist po pitanju toga. Prijateljske utakmice nemaju nikakve veze sa takmičarskim utakmicama. Drago mi je da nismo uspjeli postići toliko golova koliko smo imali šansi jer moramo nešto ostaviti za prvenstvo", rekao je Nalić.

Kada je riječ o samoj utakmici Tuzlaci su imali "bezbroj" prilika, ali su uspjeli postići samo jedan gol.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Desilo se to na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti kada je Kurtalić matirao golmana gotujuće ekipe.

Uslijedio je nakon toga nešto mirniji period igre, a onda praktično iz ničega poravnanje na Tušnju. Sudac je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač penala bio je Mazić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi