Zlatan Nalić novi trener Slobode: "Ostvario sam san"

Zvanično imenovan

Zlatan Nalić novi trener Slobode: "Ostvario sam san" · Zvanično

Novi trener Slobode iz Tuzle će, kako je SportSport.ba ranije i najavio, biti bh. stručnjak Zlatan Nalić.

Poslije samo dva kola BHT Premijer lige BiH u Slobodi su odlučili promijeniti trenera, a informacije o tome da će Milenka Bošnjakovića na kormilu Slobode naslijediti Zlatan Nalić službeno su potvrđene na konferenciji za medije.

Nalić je posljednjih dana pratio treninge Slobode, bio je prisutan i na nekoliko utakmica, tako da je prilično upoznat sa stanjem igračkog kadra Slobode. Sa tuzlanskim timom je, kako je saopšteno, potpisao ugovor do kraja sezone. 

"Ovo je moja kuća, voditi Slobodu je čast i privilegija. Moja porodica je za ovaj klub usko vezana, otac mi je tu nekada uspješno igrao, tako da za mene ova prilika koju sam dobio predstavlja ujedno i ostvarenje sna", kazao je Nalić u uvodnom obraćanju, pa potom nastavio:

"Dolazim u trenutku kada je sezona već krenula i ne želim da pravim radikalne poteze. Ovaj kadar ću postepeno nadograđivati sa nekim svojim finesama i želim da klub dignem na jedan veći nivo. Kada su u pitanju pomoćnici, ne bih imao ništa protiv da ostani oni koji su dosad radili u klubu. Drago mi je što klub preferira domaći kadar."

S igračkim kadrom je upoznat. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imam jako dobar uvid u igrački kadar, gledao sam do sada nekoliko utakmica i sve sam stavio na papir", dodao je Nalić. 

Što se Nalića tiče, kao igrač je također imao priliku nositi dres Slobode, dok je kao trener posljednji put radio u švedskom četveroligašu Prespa Birliku. Najveći uspjeh u dosadašnjoj trenerskoj karijeri imao sa U21 reprezentacijom Švedske, kada je u ulozi člana stručnog štaba osvojio Evropsko prvenstvo.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

disident7
Normalno da si ostvario san kada nikad nisi imao slican angazman. Ovo ti je odskocna daska i za 6 mjeseci neces biti ni blizu Tuzle.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi