Zlatan obećava rušenje rekorda - vjerujmo mu!
(Foto: EPA) Može li Ibrahimović nadmašiti svoj prošlosezonski učinak od 22 gola i 10 asistencija?

Za vikend počinje nova sezona MLS-a

Zlatan obećava rušenje rekorda - vjerujmo mu!

Narednog vikenda starta nova sezona MLS lige. Tačnije, njen regularni dio. U fokusu će sasvim sigurno biti, najveća zvijezda, Zlatan Ibrahimović i njegov LA Galaxy.

Iskusni Šveđanin se sprema za svoju drugu sezonu MLS-a, nakon što je u prvoj pokazao da nikako nije za staro gvožđe - poslije čudesnog oporavka od teške povrede zadobijene u dresu Manchester Uniteda.

Sam Ibrahimović se sprema za još bolju sezonu. Nakon što je završio drugi u glasanju za MVP-a za sezonu 2018 (iza najboljeg strijelca lige Josefa Martineza), sada je najavio hisotrijsku.

"Sebe vidim najvećom prijetnjom za sve protivnike u čitavoj ligi", poručio je Ibrahimović i najavio da će oboriti sve moguće rekorde.

Play-off kao mrlja

Iako iza sebe ima sjajnu sezonu, Zlatan ima još puno toga za dokazati s obzirom da u prošloj nije uspio uvesti svoj Galaxy u play-off.

Ipak, amarički mediji uglavnom najavljuju veliki povratak Galaxyja u narednoj sezoni sa Ibrahimovićem kao neprikosnovenim vođom.

Da Galaxy treba ozbiljno računati na njega, Zlatan je pokazao već u debiju za ovaj tim koji je bio nezaboravan zbog njegova dva fantastična gola protiv gradskog rivala, Los Angeles FC-a.

Iako je pomenutim golovima ljestvicu očekivanja podigao još više, pravu formu je uhvatio tek na ljeto (razumljivo s obzirom na dugo odsustvo s terena), a na kraju regularnog dijela sezone je dao sve od sebe - pogađao je na šest od zadnjih osam utakmica Galaxyja. Ipak, play-off je izostao.

Novi trener za novu sezonu

Nakon razočaravajuće, neuspjele trke za play-off Galaxy je tokom pauze napravio nekoliko promjena koje bi itekako trebale pomoći Ibrahimoviću da ispuni svoje "prijetnje".

Najvažnija je svakako ona na klupi, s obzirom da je na kormilo ekipe stigao nekadašnji trener Boce Juniors Guillermo Barros Schelotto.

Za samog Ibrahimovića je najvažnije da početak sezone 2019 dočekuje potpuno spreman i sada mu ostaje da "prebaci" 22 gola i 10 asistencija iz prošle.

Treba li mu vjerovati?

Međutim, kako je Zlatan do impresivne statistike stigao zapravo još uvijek u procesu oporavka od teške povrede, ne treba sumnjati da u njegovim nogama ima dovoljno magije za još bolji učinak. Možda mu treba vjerovatno kada kaže da će "u novoj sezoni oboriti svaki rekord MLS lige".

Ukoliko Schelotto uspije popraviti defanzivu Galaxyja i ako ostale zvijezde ekipe ostanu zdrave tokom čitave sezone, moguće je da ekipa izraste u jednog od favorita za trofej.

Galaxy ima dovoljno talenta u ekipi za podršku 37-godišnjem Šveđaninu (kojem su očigledno godine samo broj), a u korist ove ekipe ide i činjenica da se takmiči u dosta "otvorenijoj" (slabijoj u 2019.) Zapadnoj konferenciji. Podsjetimo, na Istoku su "MLS sile" poput Atlanta Uniteda i New York Red Bulla.

Kako će Galaxy, a posebno kako će Ibrahimović igrati u sezoni pred nama ostaje da se vidi. Ipak, ne sumnjamo da će biti zanimljivo - ipak je Ibra u glavnoj ulozi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi