Zlatan piše historiju: Kupuje ga država umjesto kluba
Foto: EPA

Postat će najplaćeniji igrač svih vremena

Zlatan piše historiju: Kupuje ga država umjesto kluba

Adnan Beganović

Jedan od najboljih fudbalera današnjice, Zlatanu Ibrahimoviću, na kraju sezone ističe ugovor sa PSG-om, a još uvijek se ne zna gdje će karijeru nastaviti ovaj švedski napadač.

U posljednjih par mjeseci mnogo se špekuliše o imenu novog kluba Zlatana Ibrahimovića. Švedski napadač povezuje se sa mnogobrojnim klubovima, a ako je vjerovati italijanskoj Republici, na njegovu adresu će stići ponuda koja se ne može odbiti.

Navodno Ibrahimovića neće kupiti niti jedan klub i po tome će biti jedinstven. Republica piše da je najmoćniji čovjek Kine, generalni sekretar Komunističke partije, Xi Jinping, dao nalog da se Zlatan dovede u Kinu, a za to će novac izdvojiti država.

Xi Jiping, koji je veliki ljubitelj fudbala, smatra da bi Ibrahimovićev dolazak u Kinu mnogo značio za samu državu i navodno je Vlada ove zemlje obezbijedila 75 miliona eura neto na godišnjem nivou, koliko će švedski napadač zarađivati ukoliko prihvati ovu nemoralnu ponudu.

Ime kluba u ovom trenutku je najmanje bitno, odnosno Ibrahimovića će plaćati država pošto tamošnji lideri imaju ideju da on bude bren koji će kinesku fudbal podići iznad prosjeka.

Da li će Zlatan prihvatiti ovu do sada nezabilježenu ponudu u svijetu fudbala ili će se odlučiti za ostanak u Evropi saznat će se u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi