Sosa ne može igrati za Njemačku, oglasio se i Dalić

Trenutno nastupa za Stuttgar

Sosa ne može igrati za Njemačku, oglasio se i Dalić

Samir Mlaćo
Borna Sosa neće ipak igrati za Njemačku.

Dosadašnji mladi reprezentivac Hrvatske odlučio se za seniorsku reprezentaciju Njemačke, sve je bilo završeno, no onda su nastali problemi.

Iz Njemačke su potvrdili da je Sosa morao steći državljanstvo saveza u koji želi preći do trenutka kada je prvi put nastupio za bilo koju hrvatsku selekciju.

Sosa to nije napravio, a sada se očekuje reakcije iz reprezentacije Hrvatske te navijača koji su sigurno razočarani potezom koji je Sosa najavio prije par dana.

 "Žao mi je zbog dečka koji je očito imao krive savjetnike i donio je pogrešnu odluku. Mlad je, svaki čovjek griješi, a ja sam spreman oprostiti. Žao mi je što se dignula hajka na mene i na Hrvatski nogometni savez. Izgovoreno je puno laži u ovom slučaj i zato odluku o daljnjoj karijeri Borne Sose u reprezentaciji Hrvatske sigurno neću donositi samostalno“, kazao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić za Index.hr.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sosa je ranije kazao da mu iz hrvatske selekcije nisu rekli da li će biti na širem spisku za EURO.

"Poštujem tog mladog momka, to sam kazao i ranije. Poštovao sam njegovu odluku i dao sam mu punu podršku. No igranje za reprezentaciju za mene osobno je najveća čast, sportski vrh, a ne poslovna odluka. Za reprezentaciju se igra sa srcem i emocijama, a ne za novac. Nikoga nikad neću moliti da igra za Hrvatsku. Mogu prijeći preko Sosine pogreške, ja nisam zlopamtilo niti sam mu zamjerio kad je odlučio ono što je odlučio. No sada je potez na Sosi, on mora igrati još bolje i nametnuti se igrama hrvatskoj reprezentaciji. Nisam čovjek koji bi uzeo Igoru Bišćanu povijesnu priliku da se plasira u četvrtfinale Eura. Sosi želim da nastavi s dobrim igrama, to je prvi korak. Drugi korak je odluka u kojoj će sudjelovati Hrvatski nogometni savez, kako se ne bi ponovilo sve što sam prošao zadnjih dana, a nisam pogriješio ni u jednom koraku", kazao je Dalić.

Top Komentari

Antisha
E misevi jeste misli da ce pobjeci Hrvatskoj... Molit ce on jos da igra za viceprvake svijeta
2 8
GuiliDamou
A moze vala i za nas, i tako su mu starci iz posusja... inace autohtoni hrvati...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi