Dalić: Igrači i ja se bojimo

Hrvatska igrala u grču

Dalić: Igrači i ja se bojimo

Edmir Škorić

Hrvatska je danas u Rijeci s 1:0 pobijedila Cipar.

Hrvatska je došla do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a gol za pobjedu postigao je Mario Pašalić.

Selektor Zlatko Dalić priznaje da je njegov tim bio u grču.

"Dečki su bili nesigurni, u strahu od pogreške. Htio sam odmoriti Modrića, izvući ga ranije iz igre, ali nisam mogao jer nismo bili u stanju ranije potvrditi pobjedu s još jednim golom. U grču smo i to je evidentno. Igrači nisu na nivou. I ja sam do kraja strahovao od kiksa".

Najavio je da će odmoriti neke ključne igrače u duelu s Maltom.

"Moram odmoriti Modrića i Brozovića, ne mogu i protiv Malte igrati. Vrsaljka ću također odmoriti na toj utakmici. Na bokove će ući dva nova, svježa igrača, Juranović i Melnjak jer zgusnute protivnike najlakše možemo probiti preko bokova".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Priznaje da njegovi igrači ne izgledaju najbolje, da su opravdane kritike...

"Što se tiče naše igre, nije to - to. Slažem se s kritikama da ne igramo dobro. I dalje sam uvjeren da će 21, 22 boda biti dovoljni za plasman na SP. Nije me briga kojom dinamikom i kakvom igrom ćemo ih skupljati. Može to biti i na kraju kvalifikacija i uz lošije nastupe, samo da pobjeđujemo. Ali moramo popraviti igru".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi