Zlatko Dalić zaplakao nakon velike pobjede na Poljudu protiv Rusije

Hrvati idu direktno na Mundijal

Zlatko Dalić zaplakao nakon velike pobjede na Poljudu protiv Rusije

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je Rusiju na Poljudu sa 1:0 i direktno se plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je danas pred prepunim Poljudom u Splitu uspjela da dođe do pobjede sa 1:0, a odlučujući trenutak meča desio se u 81. minuti kada je Kudryashov postigao autogol.

Hrvatima je danas odgovarala samo pobjeda kako bi direktno otišli na SP koje se naredne godine igra u Kataru i na kraju su to uspjeli da ostvare.

Vatreni su imali nevjerovatnu podršku s tribina stadiona Poljud, a cijeli stadion je "eksplodirao" kada je Hrvatska uspjela da dođe do pobjede.

Time je Zlatku Daliću sigurno pao kamen sa srca jer je u ovom ciklusu često bio na meti kritika zbog loših igara, ali je na kraju uspio da ispuni cilj i odvede Hrvatsku direktno na Mundijal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Koliko mu je ova pobjeda značila najbolje su pokazale njegove suze jer jednostavno nije mogao da zadrži emocije i morao je zaplakati odmah nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

emanuelmacron
je bote ovi rusi koda nemaju sta jest,jedva igraju , Doduse ona konjina dade sve na oruzje,a narod sirotinja.
7 1
Mani
Imaju ljudi timski duh, ponos, bore se maksimalno. Sve u drzavi posveceno reprezentaciji i fudbalu. Kod nas? Nista od navedenog…
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi