Nijemci otkrili vijesti koje zanimaju svakog navijača Hrvatske

Gvardiol je sinoć morao napustiti teren u 23. minuti

Nijemci otkrili vijesti koje zanimaju svakog navijača Hrvatske

Samir Mlaćo
Joško Gvardiol je zabrinuo je sinoć navijače reprezentacije Hrvatske.

Gvardiol, inače najskuplji reprezentativac Hrvatske, povrijedio se sinoć u duelu svog Leipiziga protiv Freiburga, nakon sudara sa jednim saigračem.

Slomljen mu je nos, te je sa dosta krvi na licu napustio teren već u 23. minuti, a naravno loše vijesti brzo su stigle i u reprezentaciju Hrvatske. Gvardiol je itekako važna karika u timu Zlatka Dalića, pa se svi nadaju da će ipak biti spreman za Katar.

Njemački mediji navode da njegov nastup na SP nije pod znakom pitanja, iako se radi o težoj povredi. Moguće je da će Gvardiol koristiti na Svjetskom prvenstvu masku za lice, ali opet glavnu riječ će dati doktori.

Zlatko Dalić ima još malo vremena da sazna zvanične informacije, s obzirom da Hrvatska 23. novembra igra svoj prvi meč protiv selekcije Maroka.

Selektor Hrvatske odlučio je da u Katar vodi ove fudbalere:

Oglasi

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić.

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo.

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić.

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja.

Za kraj izlaganja hrvatski selektor je zatražio podršku javnosti, a u Katar je ispraćen aplauzima novinara.

"Treba nam pozitiva je dosta je negative. Pokušat ćemo učiniti hrvatski narod ponosnim. Treba nam pozitiva i vjetar u leđa. Podržite hrvatske igrače i reprezentaciju, a mi ćemo dati sve od sebe", istakao je Dalić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vatreni Mundijal otvaraju 23. novembra od 13 sati duelom protiv Maroka, a potom slijede dueli s Kanadom (27. novembar) i Belgijom (1. decembar).

Hrvatska je prije četiri godine odigrala fenomenalan turnir u Rusiji kada je dogurala do finala gdje je poražena od Francuske s 4:2.

Top Komentari

Klicko
Pa šta ovi qrvati umislili da će se ponoviti 2018 i ona sreća pa da dođu do finala?Hahahhaha smiješni agresori neće grupe proći
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije