Zlatko Dedić ne zaboravlja BiH: Uputio vrijednu donaciju bh. niželigašu

Godinama je igrao za Sloveniju

Zlatko Dedić ne zaboravlja BiH: Uputio vrijednu donaciju bh. niželigašu

Bišćanin Zlatko Dedić već godinama ima status legende u Sloveniji. Za reprezentaciju je odigrao skoro pedeset utakmica, svojim golom je 'zmajčeke' odveo na Svjetsko prvenstvo u JAR-u, a iako je u Sloveniji i počeo svoju karijeru, vezu sa rodnom BiH nikada nije izgubio.

Nebrojeno puta ovaj nekadašnji napadač Parme, Bochuma, Dynamo Dresdena..., sudjelovao je u mnogim humanitarnim akcijama u našoj zemlji, a sada je odlučio i da simbolično pomogne Brekovici, klubu koji se takmiči u 2. ligi Federacije BiH (Zapad).

Kako njegovi roditelji potiču upravo iz istoimenog naselja u blizini Bihaća, Dedić je odlučio da ovom bh. niželigašu pomogne tako što je poslao 10 lopti, tri para golmanskih rukavica, trenerke i još ponešto sportskih rekvizita, koji će sasvim sigurno biti od koristi u narednom periodu.

Donacijom se Brekovica pohvalila i na društvenim mrežama.

"Uprava i igrači NK Brekovica se najiskrenije zahvaljuju našem Zlatku i njegovim roditeljima na ovoj vrijednoj donaciji", saopšteno je, između ostalog, na klupskoj stranici.

Jednostavno je, neki su jednostavno veliki ljudi velikog srca, svojim djelima to svakodnevno dokazuju...

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Top Komentari

Fce
E jes se pretgo donacijom par lopti i rukavica covjek koji je milioner Ali sto kazu poklonu se ne gleda u zube
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi