Četiri imena se izdvojila u utrci za Zlatnu loptu

Glavni kandidati

Četiri imena se izdvojila u utrci za Zlatnu loptu

H. Zilić

France Football će Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača svijeta u 2021. godini, dodijeliti 29. novembra. Prošle sedmice je objavljena lista od 30 kandidata, međutim samo njih nekoliko je u stvarnoj borbi za osvajanje prestižnog priznanja.

Prema L'Equipeau najviše šansi da osvoji Zlatnu loptu ima Karim Benzema koji igra fudbal života u 2021. godini. Nedavno je osvojio Ligu nacija, a niko ove sezone nije postigao više golova (10) i upisao veći broj asistencija (7) od napadača Reala.

I ugledni "Goal" je predstavio četiri kandidata koji se izdvajaju u utrci za Zlatnu loptu. To su Lionel Messi, Mohamed Salah, Robert Lewadowvski i Cristiano Ronaldo.

Prema mišljenjima posjetioca pomenutog medija, najviše šansi se daje Robertu Lewadowskom koji briljira u dresu bavarskog giganta.

Pored pomenutih imena u najužoj konkurenciji prema posljendnjim prognozama je i Jorginho. Sjajni veznjak je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka te evropski Superkup dok je s Italijanima bio prvak Evrope. Već je proglašen najboljim igračem po izboru UEFA-e.

Svakako će biti zanimljivo 29. novembra kada ćemo saznati osvajača ovog laskavog priznanja.

Top Komentari

Klicko
Navijači penal Madrida na aparatima,nema panjzeme :( Jedno pitanje odakle penalda ovdje?????Hahhahahaha Na račun stare slave.Zadnjih 3-4 godine jedino za sta je zasluzan sto juve nakon decenije dominacije nije osvojio skudeto hahah
8 10
Klicko
Jos bih dodao ako smijem postovane moje kolege sa portala sportsport.ba ovo:Lewandowski posto igra u veoma slaboj ligi bi trebao imati koeficijent 1.5 po golu.Liga gdje se ne igra odbrana skoro nikako coek zabija kao da igra protiv cunjeva a ima koeficijent 2.0 kao i u engleskoj,spanskoj i italijanskoj ligi hahaha.Smijesno
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi