Izdvojena petorica glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte

Naslovnica L'Equipea sve otkriva

Izdvojena petorica glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte

A. Čaušević

France Football će Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača svijeta u 2021. godini, dodijeliti 29. novembra.

Prošle sedmice je objavljena lista od 30 kandidata, međutim samo njih nekoliko je u stvarnoj borbi za osvajanje prestižnog priznanja.

Ugledni L'Equipe je danas na naslovnici objavio imena petorice igrača koji su najveći kandidati. Obziom na povezanost dva francuska lista ova informacija je itekako relevantna.

Prema L'Equipeau najviše šansi da osvoji Zlatnu loptu ima Karim Benzema koji igra fudbal života u 2021. godini. Nedavno je osvojio Ligu nacija, a niko ove sezone nije postigao više golova (10) i upisao veći broj asistencija (7) od napadača Reala.

Drugi na listi je Lionel Messi koji je bio i pobjednik posljednjeg izdanja 2019. godine. Argentinac je osvojio Copa Americu. Sa Barcelonom mu nije išlo baš najbolje iako je uspio osvojiti Kup Kralja. Prešao je u PSG gdje se još uvijek traži.

Treći na listi je fantastični Robert Lewandowski koji je nesuđeni pobjednik za 2020. godinu. S Bayernom je osvojio tri trofeja, a u prošloj sezoni Bundeslige postigao je 41 gol 29 utakmica što mu je omogučilo da osvoji Zlatnu kopačku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naredni na listi je Jorignho. Sjajni veznjak je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka te evropski Superkup dok je s Italijanima bio prvak Evrope. Već je proglašen najboljim igračem po izboru UEFA-e.

Posljednji među kandidatima je Cristiano Ronaldo na kojeg se uvijek treba računati. Bio je prvi strijelac Serije A i Evropskog prvenstva sa pet postignutih golova. Na ljeto je otišao u Manchester United gdje je odlično krenuo te već ima pet golova.

Promo

Top Komentari

Sars33
Eto, ja kazem Benzema najvise sansi ima za zlatnu loptu
15 5
Adrian
Red bi bio da osvoji Benzema.
12 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi