Neviđen presedan u svijetu fudbala: Bez Zlatne lopte u 2020. godini!

Šokantna odluka France Footballa

Neviđen presedan u svijetu fudbala: Bez Zlatne lopte u 2020. godini! · Zvanično

A. Čaušević

Zlatna lopta za 2020. godinu neće biti dodijeljena, šokantna je to odluka koju je donio ugledni France Football. 

Iz francuskog lista su obavijestili kako se godina koju je obilježila pandemija koronavirusa ne može tretirati kao obična te da je bolje suzdržati se nego ustrajati.

Kao drugi razlog naveli su neravnopravnost svih kandidata u borbi za ovu prestižnu nagradu. Neki su bili u prilici da se bore do kraja, dok je kod nekih sezona prekinuta kao što je bio slučaju Ligue 1 pa smatraju da nije uredu porediti neusporedivo.

Ovo će biti prvi put od 1956. godine da Zlatna lopta neće biti dodijeljena, a u FF ovu odluku smatraju najodgovornijom i najlogičnijom.

U obrazloženju se nadovodi da se žiri nije mogao oslanjati na dostignuća postignuta u "osakaćenim" sezonama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Smatraju kako su samo dva mjeseca, januar i febraur, odigrani u normalnim okolnostima što je prekratak period da se može suditi o tome kako izabrati najbolje.

Prošle godine najbolji je bio Lionel Messi. Argentinac je sa šest Zlatnih lopti rekorder po broju nagrada. 

Top Komentari

miki30
Pa normalno nije se ni moglo nešto drugo očekivati. Ako nemože Lessi il Penaldo onda neće niko. Ma ovo je ionako cirkus nagrada. Čuj neravnopravnost, uh otac vas ****.
7 12
Rajvosa2019
Korektno , Korona je poremetila dosta stvari i ne samo u futbalu/ sportu - mislim da 2020 dugo necemo zaboraviti
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi