Zmajevi na novoj FIFA listi zauzimaju 49. poziciju

Nazadovali za jedno mjesto

Zmajevi na novoj FIFA listi zauzimaju 49. poziciju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nazadovala je na najnovijoj FIFA-inoj rang listi koja je objavljena danas.

Popularni Zmajevi sada se nalaze na 49. poziciji sa 1430 osvojenih bodova i to je za jedno mjesto slabije u odnosu na ranking iz prošlog mjeseca.

Podsjetimo, naši reprezentativci su u novembru izgubili od Italije sa 3:0 u Zenici i pobijedili istim rezultatom Lihtenštajn u gostima.

Novu FIFA rang listu predvodi selekcija Belgije koja ima 1765 bodova, dok se iza nje nalaze Francuska, Brazil, Engleska, Urugvaj itd. Od reprezentacija iz regiona najbolje je rangirana naravno Hrvatska koja trenutno zauzima 6. poziciju sa 1642 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naredni rival našeg nacionalnog tima, Sjeverna Irska, nalazi se na 36 mjestu sa 1476 bodova.

Top Komentari

Mowzilla
K'o što bi Čiro rek'o: Svaka čast, aferim...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi