Zmajevi neinteresantni navijačima, planule karte za Mundijal

FIFA objavila

Zmajevi neinteresantni navijačima, planule karte za Mundijal

Više od dvije trećine ulaznica za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu, na kojem će ovoga ljeta nastupiti i fudbalska reprezentacija BiH, prodato je za manje od tri sata nakon što ih je FIFA pustila u prodaju.

Ulaznice za sve utakmice domaće selekcije Brazila rasprodane su za sat vremena, baš kao i one za sva četvrtfinala i za skoro sve utakmice u drugoj fazi Mundijala koji počinje 12. juna.

Nakon osam sati prodaje, ostalo je karata za oko 15 utakmica u kojima igraju reprezentacije sa manjom tradicijom na Svjetskim prvenstvima. Ulaznice u ovoj fazi prodaju se onom ko prvi izvrši rezervaciju, ali sada nisu ponuđene ulaznice za četiri utakmice koje su najtraženije: prvi meč u Sao Paolu, finale na Maracani u Rio de Janeiru, kao i polufinala u Sao Paolu i Belo Horizonteu.

U ovoj fazi dostupno je ukupno 345.000 ulaznica, a ona se završava 1. aprila. Svjetska fudbalska federacija saopštila je da je u prvih pet sati prodato 203.330 ulaznica, a da je najviše zahtjeva dolazilo iz Brazila (143.085), Sjedinjenih Američkih Država (16.059), Australije (5.357) i Kolumbije (3.800).

Očekuje se da još ulaznica bude pušteno u prodaju u posljednjoj fazi, koja počinje 15. aprila.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za Mundijal u Brazilu na raspolaganju je 3,3 miliona ulaznica, ali je nešto više od 2,3 miliona dodijeljeno nacionalnim savezima prije nego li su puštene u slobodnu prodaju. Prodate su i ulaznice za sve utakmice Engleske, Njemačke i SAD.

Interesantno je da najslabija potražnja bila je za utakmice Nigerija - BiH u Cuiabi, kao i Grčka - Obala Slonovače u Fortalezi. Nakon ovih mečeva, najslabiji interes navijača bio je za ulaznicama za susret Rusija - Južna Koreja, te za utakmicu u kojoj će naša selekcija igrati protiv Irana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.