Muhamed Bešić je prije šest godina zaustavio Messija i oduševio fudbalski svijet

Odigrao utakmicu za pamćenje

Muhamed Bešić je prije šest godina zaustavio Messija i oduševio fudbalski svijet

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na današnji dan odigrala je prvu historijsku utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

Zmajevi su u debiju na Mundijalu igrali protiv Argentine i to na legendarnoj Marakani. Nažalost, naš tim je poražen sa 2:1, ali su izabranici Safeta Sušića pružili jako dobar otpor Messiju i društvu.

Nakon ove utakmice u centru pažnje našao se Muhamed Bešić koji je bio zadužen samo za čuvanje Messija. Bešić je oduševio fudbalsku javnost svojom igrom jer je bio odličan, ali i pored toga Messi je uspio postići jedan gol.

No, mnogi smatraju da Messi ni tada ne bi zabio gol da Bešiću nije zasmetao Ermin Bičakčić koji je pokušao zaustaviti Argentinca, ali je svojim potezom srušio Bešića što je omogućilo Messiju da bez problema savlada Begovića.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, i pored toga Bešić je dobio visoke ocjene za svoj nastup, te je skrenuo na sebe pažnju fudbalske javnosti. To mu se itekako isplatilo odmah nakon Mundijala kada je iz Ferencvarosa presao u Everton za pet miliona eura.

Danas je tačno šest godina od utakmice Bosne i Hercegovine i Argentine, a vrijedi se još jednom prisjetiti sjajne Bešićeve partije protiv najboljeg fudbalera svijeta.

Top Komentari

DamirS
Da nije bilo Messija, tada Argentina gola ne bi dala. Prvi gol je"asistirao" Kolašincu a drugi sam dao. Pa malo mi glupo reći da ga je Bešić zaustavio.
5 2
Penderinos
Tad je imao samo 21 god. pred njim je bila velika karijera , a šest godina poslije propao' ko muda kroz poderane gaće
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi