Već je poznat datum utakmice BiH - Sjeverna Irska?

Meč će se igrati u oktobru

Već je poznat datum utakmice BiH - Sjeverna Irska?

A. Čaušević

Iako još uvijek nema zvanične potvrde, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Irska će svoj meč polufinala baraža za Evropsko prvenstvo igrati u oktobru. 

Na sastanku Izvršnog komiteta UEFA termini mečeva baraža i kalendar utakmica u Ligi nacija će biti jedna od glavnih tema.

Sastanak je zakazan za danas poslijepodne, a mediji iz Sjeverne Irske već špekulišu i o tačnom datumu utakmice koja će biti odigrana na Bilinom polju.

Belfast Telegraph navodi kako će se utakmice igrati od srijede do srijede, a ne od četvrtka do utorka kao što je prvobitno planirano. To znači da će učesnici baraža u razmaku od sedam dana odigrati tri utakmice računajući i susrete Lige nacija.

Ugledni medij iz Belfasta navodi kako će Sjeverna Irska u četvrtak 8. oktobra igrati protiv Austrije, a u nedjelju 11. oktobra protiv Norveške. Istim danima BiH će igrati protiv Nizozemske (kući), odnosno Poljske (vani).

Kao mogući datum utakmice Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska na Bilinom polju navodi se srijeda, 14. oktobar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ukoliko se ova prognoza ispostavi tačnom Dušan Bajević će imati četiri meča da pripremi Zmajeve za polufinale baraža jer će ranije igrati i susrete prva dva kola Lige nacija protiv Italije (vani) i Poljske (kući). Ti susreti bi se trebali igrati u septembru. 

I finale play-offa bi se igralo u istom principu, ali u novembru. Bolji iz duela BiH - Sjeverna Irska će igrati s pobjednikom utakmice Slovačka i Irska.

Top Komentari

kazandzija
Sve izgubili dabogda!
1 6
BosnianBeastLEO
Narode, jos jeeeednom kad za ovako nesto dobijem notifikaciju, ja brisem aplikaciju.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi