Zmajevi sletjeli za jedno mjesto na novoj FIFA rang listi

Minimalan pad BiH

Zmajevi sletjeli za jedno mjesto na novoj FIFA rang listi

Najbolja fudbalska selekcija Bosne i Herecegovine na najnovijoj FIFA rang listi za mjesec april pala je za samo jednu poziciju, te se sada nalazi na 32. mjestu najboljih svjetskih reprezentacija.

U odnosu na mjesec mart izabranici Mehmeda Baždarevića su minimalno nazadovali, a na svom kontu sada imaju ukupno 783 boda.


Kada je riječ o našoj kvalifikacionoj grupi za plasman na EURO 2016 najbolje je plasirana reprezentacija Belgije, koja zauzima treću poziciju, dok se repreznetacija Izraela, našeg narednog rivala, nalazi na 46. mjestu. 

Zanimljivo je da je reprezenatacija Velsa izbila na 21. poziciju s 916 bodova, što je najbolji plasman selekcije ove zemlje na FIFA rang listi u njenoj historiji.


Sami vrh i dalje je isti. Vodeća je reprezentacija Njemačka, a iza Elfa slijedi njihov rivala iz prošlogodišnjeg finala Svjetskog prvenstva reprezentacija Argentine. Pored već spomentih selekcija među deset najboljih reprezentacija planete nalaze se Kolumbija, Brazil, Holandija, Portugal, Urugvaj i Španija. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.