Petev u Butmiru okupio Zmajeve, dvojica na poštedi

Odrađen trening u Butmiru

Petev u Butmiru okupio Zmajeve, dvojica na poštedi

A. Čaušević

Reprezentativci BiH su u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru obavili prvi trening u sklopu junskog okupljanja. 

Bit će ovo neka nova reprezentacija BiH u naredne dvije utakmice obzirom na izostanke dobro poznatih lica kao što su Edin Džeko, Miralem Pjanić, Amer Gojak i Gojko Cimirot. U reprezentaciji više neće biti ni Edina Višće.

Selektor Ivaylo Petev je danas okupio svoje izabranike, a u popodnevnim satima je obavljen i trening pred prijateljske duele sa Crnom Gorom i Danskom.

Prvom treningu su prisustvovali praktično svi igrači, s tim da će se golman Nikola Vasilj koji je prije nekoliko dana potpisao za St. Pauli priključiti sutra. Ranije tokom dana je otpao Stjepan Lončar.

Dvojica igrača su bili pošteđeni. U pitanju su Dario Šarić koji ima problema s ložom, te krilni fudbaler Rijeke Luka Menalo. Njih dvojica su trening posmatrali sa strane.

"Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, mada imamo puno ozlijeđenih igrača. Trenutno je u ekipi 14 igrača do 23 godine, i to je dobra prilika za njih da pokažu svoj kvalitet i nametnu se. Svima ćemo dati šansu i nadam se da će je iskoristiti", rekao je selektor Petev uoči današnjeg treninga.

Oglasi

Zmajevi će i u narednim danima trenirati u Butmiru, a prvi meč ih čeka 2. juna na Grbavici protiv Crne Gore. Prijateljski duel s Danskom je na programu četiri dana kasnije u Brondbyju. Lista igrača koje Petev ima na raspolaganju izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Ajdin Nukić, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

Vezni: Damir Sadiković, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Vladan Danilović.

Napad: Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Top Komentari

w41k3r
Kenan Piric sezona 2020/2021: 0 utakmica, nije ni na tribinama. Imate li barem malo stida zbog Begovica?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti