Petev: Džeko danas ide na pregled, više ćemo znati za par sati

Zmajevi se okupljaju u Sarajevu

Petev: Džeko danas ide na pregled, više ćemo znati za par sati

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Sarajevu.

Naše reprezentativce očekuju dvije ključne utakmice u kvalifikacijama u borbi za baraž za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi u subotu prvo dočekuju Finsku, a tri dana kasnije ponovo igramo u Zenici i to protiv Ukrajine.

Okupljanje našeg tima počelo je danas na Ilidži, a već danas će odraditi prvi trening koji je zakazan za 17:30 sati na Grbavici, a ne na Butmiru kako je prvobitno planirano.

Selektor našeg tima Ivaylo Petev održao je press konferenciju pred utakmice protiv Finske i Ukrajine, a naravno da je glavna tema bio Edin Džeko koji je sinoć zbog povrede napustio teren na meču Milana i Intera.

Džeko je napustio teren u 75. minuti kada je sjeo na travnjak i uhvatio se za zadnju ložu lijeve noge, ali na sreću pridigao se i sam je odšetao s terena.

Kako smo sinoć pisali Džeko će danas odratiti detaljne preglede kako bi se znalo o kakvoj povredi je riječ i da li će biti spreman za meč protiv Finske i Ukrajine. To je danas na press konferenciji potvrdio i Petev.

Oglasi

"Nadam se da će Džeko biti spreman. Sada čekamo vijesti i nema nikakvih novih informacija. Edin će danas napraviti pregled i neke konkretne informacije ćemo znati za par sati", rekao je Petev na početku press konferencije.

Petev se potom osvrnuo na mečeve koji su pred našom selekcijom.

"Naša budućnost je u našim rukama i pokušat ćemo da uradimo ono što trebamo. Sada smo fokusirani samo na Finsku jer je to trenutno najbitnija utakmica za nas. Moramo se dobro pripremiti i uzeti tri boda", rekao je Petev.

Ako Džeko ne bude spreman da li to mijenja pristup utakmici?

"Znate i sami da on puno znači i nadam se da ćemo za par sati dobiti pozitivne vijesti i da će biti na raspolaganju. Rekao sam da ide na pregled danas i kasnije ćemo više znati".

Oglasi

Koliko vas zabrinjavaju ove vremenske prilike?

"Situacija je takva kakva jeste jer nećemo tražiti alibije. Nadam se da će biti dobro vrijeme, meč je u 15 sati i neće biti puno hladno. Mi moramo odraditi ono što treba bez obzira kakvo će biti vrijeme. Imamo dovoljno vremena za pripremu".

"Znamo jače strane Finaca, neće biti lagana utakmica, ali mi smo svjesni toga. Imamo mi snage i kvaliteta da odradimo dobar posao. Moramo se pripremiti, obje ekipe su opasne i bili su na EP i to respektujemo. No, sve ovisi o nama, uvijek sam brinuo o tome kako mi izgledamo, a ne drugi".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Koliko će značiti našem timu da ćemo konačno igrati pred punim tribinama?

"Puno će nam značiti. Znate bolje od mene i nisam to još doživio. Puno će nam značiti, dobili smo veliku podršku i protiv Kazahstana kada je bilo 50% kapaciteta, a sada se nadam da će biti pun stadion".

Top Komentari

Nema sta tu lekarski pregledi da utvrdjuju, ako se Dzeko ne osjeca dobro onda je sve gotovo, onda Djeko ne bi trebalo da igra protiv Finske, bolje bi bilo da ga sacuvamo protiv Ukrajine, jer mi Finsku mozemo pobijediti i bez Dzeke. Protiv Finske trebaju nam igraci koji su 100% spremni i dati 200% na terenu.
5 0
user1597698961
Samo pogledajte igrace koji su prosli put finsku dobili 4 1,,ta finska nije bas nesto jaka ali zna hiti opasna,ali uz jak start mozemo ih dobiti bez d sstrrpimo do zadnjih minuta
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi