Zmajevi odradili trening u Lvivu, sutra prvi put igraju s Ukrajinom

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Zmajevi odradili trening u Lvivu, sutra prvi put igraju s Ukrajinom

E. Škorić

U Lvivu će sutra biti odigran meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u kojem će se reprezentacija Bosne i Hercegovine sastati sa selekcijom Ukrajine.

Ovo će ujedno biti i prvi međusobni susret ova dva nacionalna tima.

Zmajevi su večeras na Lviv Areni odradili službeni trening, a na istom mjestu sutra u 20:45 sati po centralnoevropskom vremenu (21:45 po lokalnom) će biti odigrana utakmica.

Meč će suditi Felix Zwayer iz Njemačke, a pomagaće mu Marco Achmüller i Christian Dietz. Četvrti sudija je Sven Jablonski, dok su VAR sudije Bastian Dankert (glavni) i Jan Seidel (asistent).

Selektor Petev je u najavi utakmice na današnjoj press konferenciji kazao: 

"Imamo veći broj igrača, širinu u sastavu, ali meni je bitno da sutra izađemo na teren i da izgledamo kao ekipa, da odigramo dobru utakmicu i naravno da ćemo pokušati da osvojimo tri boda", rekao je selektor BiH Ivajlo Petev.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, Zmajevima trebaju dvije pobjede u preostala tri meča kako bi osigurali drugo mjesto. Nakon gostovanja u Lvivu, slijede domaći mečevi s Finskom i Ukrajinom u novembru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije