Zmajevi u nadoknadi ostali bez velike pobjede

Remi u Grčkoj

Zmajevi u nadoknadi ostali bez velike pobjede

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija BiH remizirala je s Grčkom 1:1 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Fantastično prvo poluvrijeme je odigrala naša selekcija. Od samog početka smo pokazali da smo došli do tri boda u ovom meču, a najopasniji je po Grke bio Edin Džeko, koji je imao nekoliko dobrih pokušaja prema golu Karnezisa.

Hajrović je također imao veliku šansu. Šutirao je sjajno iskosa s desne strane, ali je bio neprecizan.

Ipak, i 32. minuti je naš tim došao do vodstva. Miralem Pjanić je namjestio loptu na 30 metara od gola, sjajno je šutirao, a lopte se od leđa grčkog golmana odbija u mrežu za erupciju oduševljenja i vodtsvo naše selekcije od 1:0.

Potom je zbog bakljade sukoba na tribinama meč nakratko prekinut, da bi do kraja prvog dijela Grčka imala veliku šansu da izjednači. Mitroglou je izašao sam pred Asmira Begovića, ali ovaj mu sjajno brani i na odmor se odlazi vodstvom naše selekcije.

Grci su u nastavak krenuli nešto otvorenije, a Begović je ponovo imao spektakularnu odbranu i to nakon što je šutirao Samaris.

Potom je naša selekcija stvorila dvije odlične šanse. Džeko i Pjanić su imali dobre pokušaje, ali gola nije bilo.

Zatim je nastao pravi haos na terenu. Džeko i Papadopoulos su isključeni, pa su obje selekcije meč završile s igračem manje.

Do kraja su Grci  ipak izjednačili. Igrala se peta minuta nadoknade kada je Tzavellas pogodio za konačnih 1:1.

Kvalifikacije za SP:

Grčka - BiH 1:1 (Tzavellas 90+5' / Karnezis 32'ag)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Grčka: Karnezis, Maniatis, Tzavellas, Papadopoulos, Fortounis, Mitroglu, Torosidis, Papastathopoulos, Mantalos, Stafylidis, Samaris.

Bosna i Hercegovina: Begović, Spahić, Kolašinac, Vranješ, Zukanović, Lulić, Jajalo, Pjanić, Hajrović, Ibišević, Džeko.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi