Treći trening fudbalske reprezentacije BiH

Zmajevi u punom sastavu trenirali na Grbavici

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine održali su svoj treći treningu sklopu priprema za kvalifikacioni duel s Izraelom, računajući i individualni trening jučer u Hrasnici.

Izrabranici Mehmeda Baždarevića trenirali su na stadionu Grbavica, a iako je bilo najavljeno da će trening za medije biti otvoren samo prvih 15 minuta, novinari su nesmetano mogli pratiti cijelih tok treninga Zmajeva kojem su prisustvovali svi fudbaleri.

Ibrahim Šehić se pripremama naše najbolje selekcije priključio u poslijepodnevnim satima, tako da u Baždarevićevom timu nedostaju samo dva "Poljaka", Semir Štilić i Stojan Vranješ.

Ono što je evidentno, a što se moglo primijetiti i u Baždarevićevom debiju na klupi Zmajeva u susretima protiv Andore i Austrije, jeste da sadašnji selektor sa svojim saradnici ima znatno drugačiji koncept i pristup treningu u odnosu na svog prethodnika.

Zmajevi su trening započeli bez klasičnog trčanja, a odmah je uslijedilo zagrijavanje s loptom u grupama od po pet fudbalera

Tako su u grupi najbližoj centru terena radili Medunjanin, Hajrović, Sušić, Cocalić i Hadžić.

Zajedno pored njih su radili Vršajević, Višća, Zec, Bešić i Šunjić, kojima su "komšije" bili Kolašinac, Đurić, Ibišević, Lulić i Mujdža. Grupu najbližu južnoj tribini činili su Spahić, Vranješ, Džeko, Pjanić i Bičakčić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zanimljivo je da su pred početak reprezentativci Bosne i Hercegovine pružili podršku u akciji darivanja krv.

Ukoliko se u obzir uzmu povrede i otkazi Zukanovića i Cimirota, svi ostali Zmajevi su u potpunosti zdravi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.