Zmajevi večeras u Beču 'ganjaju' ligu A
Pobjeda ili remi garantuju našem timu prolazak u ligu A, a čak ni poraz ne mora značiti da tamo na kraju nećemo završiti.

BiH po peti put protiv Austrije

Zmajevi večeras u Beču 'ganjaju' ligu A

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Ernst Happel stadionu u Beču odigrati posljednji meč grupe 3 lige B Lige nacija protiv Austrije, a u slučaju da ostabne neporažena plasirat će se u ligu A. 

Podsjetimo, Zmajevi u dosadašnjem dijelu Lige nacija imaju tri pobjede iz tri susreta, odnsono stopostotan učinak, dok je Austrija na dvije pobjede i jednom porazu koji je pretrpljen upravo od našeg tima.

Naši Zmajevi su u vrlo ponovljnoj situaciji kada je u pitanju eventualni prolaz u polufinale lige B, a sve što treba da urade večeras je da ostanu neporaženi. Čak i u slučaju minimalnog poraza od 1:0 Zmajevi imaju velike šanse da prođu dalje, ali kao što je selektor Robert Prosinečki jučer rekao na press konferenciji, ne treba se baviti kalkulisanjem.

"Nismo razmišljali niti u jednom trenutku da igramo na bod. Svi smo motivirani i željni da damo sve od sebe jer će biti puno naših navijača. Kada idete na bod većinom izgubiti i od toga neće biti ništa. Austrija je dobra ekipa i ići će na pobjedu, ali isto tako mi smo spremni i želimo zadržati prvo mjesto u grupi", rekao je Prosinečki pred večerašnji susret, dok je njegov kolega s druge strane Franco Foda poručio:

"Ja kao trener cijeli život osjećam pritisak. Malo je utakmica, ali bitno je da mi imamo sutra sve u svojim rukama. Bitno je da imamo sve u rukama ako pobijedimo BiH i onda u Sjevernoj Irskoj možemo sve odlučiti u našu korist. O drugim scenarijima ne želim pričati. Modus takmičenja je komplikovan, moguće je da i kao drugi idemo dalje, ali ne mislimo sada o tome. Bitno je da sutra pobijedimo i sve ćemo dati da bude tako".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo, Zmajevi su protiv Austrije do sada odigrali ukupno četiri meča. Naš tim je bio bolji jednom, Austrijanci također, dok su dva meča završena bez opobjednika.

Večerašnji susret počinje od 20.45 sati.

Top Komentari

MirzaBarucic
Austrija je na dvije pobjede i jednim porazom? Fakat? Hajde što ste polupismeni, ali barem na LIVESCORE možete "ukrasti" tačne podatke. Austrija nije igrala 3 nego 2 utakmice. Jednu izgubili, jednu pobijedili, s nama večeras i posljednja je protiv S. Irske. Jbem vam novinarstvo.
18 1
Prle
Kolasinac igra tekmu Arsenal-Liverpool, a Robi smatra da kao nije spreman za poziv u BiH...
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi