Zmajevi vježbali zadnji put pred dvodnevnu pauzu

U Hrasnici po drugi put danas

Zmajevi vježbali zadnji put pred dvodnevnu pauzu

Nacionalna fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine odradila je svoj peti trening u sklopu akcije "Izrael".

Svoj posljednji trening prije dvodnevne pauze Zmajevi su odradili na stadionu Famosa u Hrasnici, ali ne u punom sastavu. Poslijepodnevni trening našeg najboljeg fudbalskog tima propustio je Edin Višća, brzonogi fudbaler istanbulskog Basaksehira, baš kao i Senad Lulić i Miralem Pjanić, fudbaleri Lazija i Rome.

I dok su se reprezentativci Bosne i Hercegovine podijeljeni u četiri grupe zagrijavali igrajući "ševe" Ognjen Vranješ je s pomoćnim trenerom naše selekcije nizao krugova, a potom se priključio radu s ostatkom tima.

Naradžansti (Spahić, Kolašinac, Ibišević, Misimović) su igrali "ševe" protiv "zelenih" (Medunjanin, Vršajević, Cocalić, Zec), dok je sastav "bijelih" (Sušić, Džeko, Hadžić, Mujdža, Šunjić) za protivnika imao ekipu "crvenih" (Bičakčić, Bešić, Đurić, Hajrović). Čuvari mreže su to vrijeme proveli radeći s trenerom golmana Enverom Lugušićem.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon "ševe" Zmajevi su vježbali kraća dodavanja, a potom su igrali na dva gola, na površini manjoj od jedne četvrtine terena. Isti timovi koji su igrali "ševu" igrali su i na dva gola. 

Današnjim drugim treningom okončan je mini-ciklus priprema koji je naš nacionalni tim obavio u glavnom gradu BiH. Nakon dva dana pauze tokom vikenda Zmajevi svoje pripreme za duel s Izraelom nastavljaju u ponedjeljak u Trening kampu N/FSBiH u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.