Zmajevi željno iščekuju početak Lige nacija, a UEFA spremila "ofucane" lopte

Nesvakidašnji dizajn - cijena paprena

Zmajevi željno iščekuju početak Lige nacija, a UEFA spremila "ofucane" lopte

Uskoro nas očekuju prve utakmice premijernog izdanja novog UEFA-inog međunarodnog takmičenja - Lige nacija.

Uskoro će sa pipremama za svoje prve utakmice u Ligi nacija početi i fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine. Zmajevi će tako 8. septembra gostovati Sjevernoj Irskoj, dok će tri dana kasnije u Zenici dočekati selekciju Austrije.

UEFA-a je sa posebnom pažnjom pristupila organizaciji novog takmičenja, a sada je poznato i kakvom loptom će se igrati utakmice prvog izdanja Lige nacija.

Naime, na internetu su se pojavile fotografije lopte koju je za Ligu nacija posebno pripremio proizvođač sportske opreme Adidas.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nova lopta za Ligu nacije se zasniva na modelu Telstar 18 kojom se igrao i Mundijal u Rusiji, s tim što je lopta koja će debitovati u septembru bijelo-sive boje sa šarenim detaljima. Naravno, na lopti se nalazi i zvanični logo Lige nacija, a uočljivo je da zbog svojih detalja lopta izgleda kao "već korištena".

Inače, nova lota za Ligu nacija će se uskoro naći u prodaji širom svijeta, a moći će se kupiti po cijeni od oko 150 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije