Niko kao Pjanić, Miralem Pjanić

Skroman učinak reprezentativaca za vikend

Niko kao Pjanić, Miralem Pjanić

Kada diriguje igrom Juventusa među svjetskim zvijezdama među kojima protiv Lazija nije bilo mjesta u prvoj postavi za Dybalu ili Costu, onda nam je Miralem Pjanić odličan i ponos BiH. 

Kada dođe u reprezentaciju onda valjda očekujemo da predribla sve i zabija golove s centra jer samo tako onda može opravdati to što je pozvan. 

Inače, pola naših "stručnjaka" ne bi ga zvalo uopće jer se "ne trudi". To kad bi tako bilo svi bi bili treneri Juventusa, a ne uglavnom i ponajviše kladioničarski gubitnici.

U prethodnom kolu Miralem je pokazao gdje je najopasniji, kada stoji ispred svih i diktira tempo, kao i slučajevima kada treba s vrha šensnaesterca zaprijetiti i probiti odbranu rezantnim šutem.

Što se ostalih naših reprezentativaca tiče, dobra vijest je da je Ibrahim šehić stao na gol Erzuruma i nije primio gol. Sa Šehićem ne bi trebalo biti problema i onda kada nije prva opcija. Šehić je kvalitetan golman koji ima svoje specigične karakteristike na koje ne može utjecati to da li brani ili ne.

Darko Todorović je zauzeo mjesto u prvom timu Salzburga i ne ispušta ga, bio je u zadnjem kolu starter, 90 minuta na lijevom beku je odigrao. Bičakčić je bio solidan u porazu od Bayerna, mnogo se o njemu trvilo, hoće li ići ili neće. Ostao je i kod Juliana Nagelsmanna igra, a to znači da je solidan.

Zukanović je u duelu bh. internacionalaca, protiv Krunića izborio siguran trijumf. Genoa je savladala Empoli 2:1, Zukanović je igrao lijevog stopera u formaciji sa tri zadnja igrača i to je pozicija koja mu najviše možda i odgovara. Kao što i Kruniću odgovara da igra polulijevo među trojicom veznjaka. Obojica iza sebe imaju 90 upisanih minuta. Toni Šunjić je standardan, odigrao je svih pet utakmica za Dinamo Moskvu.

Muhamedu Bešiću bit će sada mnogo ljepše kada je prešao u Middlesbrough. Pokazao je to u posljednjem duelu s WBA asistencijom za pobjednički gol. Zakarić je još u četvrtak potvrdio da je ponajbolji igrač Partizana, asistencijom u remiju s Bešiktašem. Duljević igra u vrhu napada Dynamo Dresdena, ali ne ide njegovu ekipu. U ovom kolu su poraženi, a Duljevićev učinak sveo se na žuti karton. Gojka Cimirota u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv Ajaxa nije bilo, no u zadnje vrijeme član je prve postave Standarda koji je uvezao dva trijumfa. U zadnjem kolu dobio je St. Truiden.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čivića već dugo nema u Sparti, Kenan Kodro, Bojan Nastić i Deni Milošević grijali su klupu, Vranješ je suspendovan...

Džeko, Višća, Bajić, Prcić igraju večeras. Uglavnom, bolji utisak ostavljaju oni kojih nema u reprezentaciji i oni koji nisu pozvani. Ibišević zabija u Herti, Lulić među najboljima u Laziju protiv Juventusa, Begović standardan, a njegov Bournemouth odličan - peti, Prevljak postavlja rekorde u Salzburgu...

Top Komentari

DeroVolk
Pjanić dobar, novinar loš i nikakav.
14 0
karlhajncbrazzo
Kako može biti peto mjesto odlično? Solidno peto mjesto.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi