Zna se Aguerova cijena, ali ko će to da plati?

Real i Inter ga žele

Zna se Aguerova cijena, ali ko će to da plati?

Edmir Škorić

Argentinski napadač Sergio Aguero ima svoju cijenu, a ona nikako nije mala.

Aguerova želja možda i nije da napusti Manchester City, ali Pep Guardiola ima Gabriela Jesusa, a planira da dovede i još jednog klasičnog centarfora, tipa Fernanda Llorentea.

Tako bi sjajni Aguero, bez obzira na sve što je napravio na Etihadu, na ljeto mogao da ode, a najviše se za njega zanimaju Real Madrid i Inter.

Cijena Aguera iznosi nekih 60 miliona eura, ali to samo po sebi ni je tako strašno, da Aguero ne želi više od 10 miliona eura godišnje, koliko ima u Cityju.

Da li Real ili Inter mogu to da ispoštuju, pa vjerovatno, ali ostaje da vidimo hoće li pristati na zahtjev Argentinca, koji je u 172 nastupa za City zabio 115 golova. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je igrao za Independiente i Atletico Madrid, dok je u dresu Aregntine dao 33 gola u 80 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi