Zna se ko je gazda: Hazard odgurnuo Carrasca i uzeo loptu
Foto: Screenshot

Zanimljiva situacija na meču Belgija - Kostarika

Zna se ko je gazda: Hazard odgurnuo Carrasca i uzeo loptu

Reprezentacije Belgije i Kostarike su večeras u Briselu odigrale prijateljski susret u okviru priprema za Mundijal u Rusiji, a "Crveni đavoli" su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1.

Kostarika je uspjela iznenaditi Belgijance i povesti u 24. minuti golom Bryana Ruiza, ali su brzo domaći uzeli stvari u svoje ruke.

Mertens je u 31. poravnao da bi Lukaku u 42. minuti pogodio za preokret prije odlaska na odmor. U nastavku je Belgija novim golom Lukakua i pogotkom Batshuayija uspjela doći do ubjedljive pobjede.

Briljirao je, kao i obično, Eden Hazard u selekciji Belgije, a u 61. minuti je, ako je i bilo dileme, pokazao ko je gazda u nacionalnom timu.

Carrasco je došao prvi do lopte na lijevom boku, ali ga je Hazard sustigao, odgurnio i uzeo loptu kako bi sam pokušao stvoriti priliku za svoju ekipu, a snimak ove "ackcije" je brzo postao hit na društvenim mrežama.

Naravno, Hazard je više u šali odgurnuo Carrasca, s obzirom da se već igrala "egizibiciona" faza meča, a Belgija je u tim trenucima vodila sa 3:1.

Treba dodati da je Hazard nakon povrede napustio igru u 70. minuti što je svakako zabrinulo Belgijance. Ipak, za sada nema informacija da se radi o povredi koja bi mogla ugroziti njegov nastup na Mundijalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije