Messijeva procjena: Favorit iz sjene koji bi mogao svima pomrsiti račune

Argentinac prognozira

Messijeva procjena: Favorit iz sjene koji bi mogao svima pomrsiti račune

Edmir Škorić

Ponajbolji nogometaš svijeta Lionel Messi u red favorita uvrstio je i - Belgiju.

Messi u subotu počinje svoju avanturu na Mundijalu s Argentinom, koja je prije dva dana stigla u Rusiju. Suvišno je više ponavljati koliko ovo takmičenje znači za Messija i Argentince.

"Ne znam hoće li mi ovo biti posljednji Mundijal. Ovisit će o rezultatima u Rusiji", rekao je Messi, pa onda izredao listu favorita za zlato.

"Favoriti? Brazil, Njemačka, Španija i Francuska. Za sada se Belgija često ne spominje, ali imaju dobre igrače i imaju iskustva u prošlom Svjetskom prvenstvu", poručio je čarobnjak iz Rosarija i zvijezda Barcleone.

Jedna stvar posebno u karijeri boli Messija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Izgubili smo zadnja tri finala. To su bili teški trenuci, a pritisak ogroman. No, moramo se s tim nositi i pokušati izvući najbolje".

Argentina u subotu igra protiv Islanda i ide na pobjedu kao veliki favorit, a nakon toga će odmjeriti snage s Hrvatskom i Nigerijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi