Znaju nešto više? Firmino nije otputovao s Redsima u Dubai

Očekuje ga suspenzija?

Znaju nešto više? Firmino nije otputovao s Redsima u Dubai

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola proteklog vikenda otputovali su u Dubai gdje će biti nekoliko dana pred nastavak takmičenja u engleskom Premiershipu.

Nakon žestokog rasporeda Jurgen Klopp i čelnici Liverpoola odlučili su da ekipa otputuje nekoliko dana u Dubai gdje će se odmarati pred nastavak Premiershipa. Redsi za vikend nastavljaju prvenstvo i to velikim derbijem protiv lidera Manchester Cityja.

Međutim, mnoge je iznenadilo da se u avionu nije našao Roberto Firmino koji je ostao u Liverpoolu. Nije jasno zašto je Klopp izostavio Firmina koji je sinoć u društvu svog prijatelja Allana Rodriguesa uživao u jednom od klubova u Liverpoolu.

Ipak, iz ovog poteza njemačkog stručnjaka može se zaključiti da će Firmino prema svemu sudeći biti suspendovan. Naime, brazilski fudbaler je na meču FA Kupa protiv Evertona bio u sukobu sa Masonom Holgateom koji ga je optužio da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FA trenutno istražuje ovaj slučaj i još uvijek se niko nije zvanično oglasio. No, ukoliko se utvrdi da je Firmino kriv mogao bi biti žestoko kažnjen suspenzijom od deset utakmica.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti