Da li je Liverpool lagao za Coutinhovu povredu?

Konačno su mnogi saznali istinu

Da li je Liverpool lagao za Coutinhovu povredu?

Endin Čaušević, foto: EPA

Najveća transfes saga u posljednjih pola godine konačno je završena nakon što je Philippe Coutinho danas zvanično predstavljen kao novo pojačanje Barcelone.

Brazilski fudbaler odlučio je da napusti Liverpool i karijeru nastavi u Barceloni što je bila njegova velika želja. Katalonski klub je za ovog fudbalera izdvojio čak 160 miliona eura i Coutinho je sada drugi najskupilji fudbaler u historiji fudbala iza Neymara koji je ljetos plaćen 222 miliona eura.

Coutinho je danas zvanično predstavljen kao novi igrač Barcelone, a s ovim klubom potpisao je ugovor do ljeta 2023. godine. Međutim, mnogi su se zappitali da li je Brazilac lagao da je povrijeđen kako ne bi igrao posljednje dvije utakmice u dresu Redsa.

Slična sitaucija bila je i ljetos kada je Coutinho bio van terena dok su Barca i Liverpool pregovarali. Mnogi su vjerovali da je odbijao igrati, te da su priče o povredi izmišljene. No, nakon što je obavio ljekarske preglede iz Barcelone su potvrdili da je Coutinho stigao sa lakšom povredom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Coutinho će van terena biti oko 20 dana, a debi u dresu Barce trebao bi upisati krajem januara. Ovim su mnogi kritičari došli na svoje koji su mislili da su Liverpool i Coutinho lagali za povrede u posljednjih nekoliko mjeseci.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi