Znate li ko je dao najveće kvote za sarajevski derbi?
Trener Želje Milomir Odović se našao u velikim problemima jer ne može računati na Bogičevića, Blagojevića, Kjosevskog, Ramovića i Zajmovića. Ipak, derbi je derbi - sve je moguće

Čak 2.55 na Sarajevo!

Znate li ko je dao najveće kvote za sarajevski derbi?

Navijači Sarajeva i Željezničara s nestrpljenjem čekaju 17:00 sati kada će na stadionu Koševo sudija Irfan Peljto dati znak za početak 117. sarajevskog vječitog derbija.

Obje ekipe međusobni duel u 16. kolu Premijer lige BiH dočekuju nakon prvenstvenih poraza od autsajdera. Tako je Sarajevo u 15. kolu poraženo na gostovanju GOŠK-u, dok je Zvijezda 09 odnijela puni plijen sa Grbavice.

Ipak, FK Sarajevo je do poraza od GOŠK-a nanizalo sjajnu seriju od čak sedam prvenstvenih pobjeda, dok je Željezničar u evidentnoj rezultatskoj krizi koja je kulminirala i promjenama u stručnom štabu i suspenzijama fudbalera.

Povrede su još jedna stvar koja muči trenera Željezničara Miomira Odovića, pa se iz toga može zaključiti da je Sarajevo favorit u današnjem derbiju.

Ekipa koju sa klupe vodi Husref Musemić se može pohvaliti sjajnom formom, izuzme li se poraz od GOŠK-a, pa je to još jedan razlog, uz domaći teren, zbog čeka se u 117. vječitom derbiju više šansi daje fudbalerima Sarajeva, a najveća kvota koju je moguće pronaći u svjetskim kladionicama na ekipu sa Koševa je 2.55.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi koji su sigurni u pobjedu FK Sarajeva u vječitom derbiju mogu se na takav ishod derbija kladiti u kladionici Wwin koja je na "kec" spremila najveću kvotu u BiH i svijetu. I oni koji vjeruju u pobjedu Želje, također, mogu pronaći sjajnu kvotu u kladionici Wwin. Vrijedi dodati da je Wwin jedina kladionica u kojoj je moguće igrati vječiti derbi i utakmice Premijer lige BiH u singlu.

Iako je Sarajevo blagi favorit, u derbiju je sve moguće i samo jedno je sigurno - svi se nadamu sjajnoj predstavi kakvu su nam fudbaleri ove dvije ekipe pružili u svom prošlom međusobnom duelu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rimke
S A R A J E V O Š A M P I O N
20 6
mlacenica1
Ovo je poklon.
17 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi