Znate li ko je Victor Rodriguez?

Amater koji je isprovocirao Bešića

Znate li ko je Victor Rodriguez?

Edmir Škorić

Muhamed Bešić napravio je u sinoćnjem meču protiv Andore prvoklasnu glupost.

Bešić je mlad, neiskusan, no ono što je uradio protiv amaterske reprezentacije kakva je Andora, u trenutku kada je i pobjednik već riješen, zaista je neobjašnjivo.

Nije Bešiću prvi put da na terenu pokazuje temperamentni karakter, radi on to često, ali valjda je do sada trebao da nauči da bi bilo bolje da na neke stvari ostane hladan i da mu sve to samo šteti. Osim toga, to još više šteti njegovom timu, a u ovom slučaju njegovoj reprezentaciji.

Bez Bešića, dakle, igramo vjerovatno ključnu utakmicu u ovim kvalifikacijama. U Zenici će nam itekako faliti, naš vezni red bit će znatno oslabljen i pitanje je može li selektor Mehmed Baždarević pronaći dostojnu zamjenu, nekoga ko će zaustaviti Garetha Balea?

Da stvar bude gora, Bešića je isprovocirao Victor Rodriguez. Možda ima zvučno ime i prezime, ali riječ je o amateru, uostalom ne očekujete nekakvog profesionalnog igrača i zvijezdu u selekciji Andore, uz dužno poštovanje prema istoj.

Rodriguez je toliko "poznat" da o njemu skoro ništa ne možete pronaći na internetu. Tek možete saznati da igra za Santa Colomu, da je rođen 7. septembra 1987. godine (da, dobro ste uočili, on danas slavi rođendan) i da ima 10 nastupa za Andoru.

Rodriguez je, dakle, igrač niže klase, neko nebitan, neko zbog koga ne biste trebali dobiti crveni karton pred najvažniju utakmicu vaše reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Muhamedovo zalaganje i talent su neosporni, kao i činjenica da nam treba u reprezentaciji, ali bi trebao da poradi na svom ponašanju jer s ovakvim imidžom neće daleko dogurati. Makar veliki dio bh. javnosti uživao u njegovim neprikladnim potezima.

Svakako treba spomenuti i ponašanje većeg dijela publike na Bilinom polju, koja je sinoć nakon najveće gluposti u kvalifikaijama za EP ovacijama s terena ispratila bh. veznjaka. Takvim potezom mladom nogometašu publika je dala samo vjetar u leđa, da već danas ili sutra napravi neku veću glupost, koja će na kraju krajeva najviše štetiti samo njemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti