Znate li za statistiku Lazija, Valencije i Lyona?
Foto: EPA

Tri ekipe skupa imaju dva poraza

Znate li za statistiku Lazija, Valencije i Lyona?

Mnogi koji prate fudbal smatraju da je ekipa Manchester Cityja trenutno u najboljoj formi i da im nema ravne. Tako to i biva jer većinom ljudi cijene uspjehe samo velikih klubova sa ogromnim budžetima, a ne primjećuju one ne tako velike klubove koji težim putem dolaze do svojih pet minuta slave.

Tako su i nama trebala gotovo četiri mjeseca ove sezone da uočimo nevjerovatne rezultate pojedinih evropskih klubova. Naravno, ne smatramo da su Valencia, Lyon i Lazio 'mali' klubovi, ali kada ih poredimo sa Cityjem i Cityjevim budžetom, svakako da nisu baš tako ni 'veliki'. 

Manchester City je ove sezone odigrao 17 zvaničnih mečeva, a pobijedili su u 16 navrata te su jednom remizirali. Jedina ekipa koja je uspjela da ih zaustavi je Everton i to krajem augusta mjeseca kada je na Etihadu bilo 1:1.

FOTO: Fudbaleri Lazija slave pobjedu protiv Nice u Evropa ligi

Ovo je podatak koji mnogi znaju, ali sigurno da je manje poznato da je Lazio ove sezone odigrao ukupno 16 zvaničnih mečeva, a od toga su pobijedili u 14 navrata, jednom su remizirali i jednom izgubili. Na posljenjih 14 mečeva Lazio je zabilježio 13 pobjeda i poraz, a trenutno su u nizu od devet vezanih pobjeda. Ne bismo baš rekli da je ove sezone istinita popularna kladioničarska izreka: Ko je igr'o na Lazijo, pare je bacio.

FOTO: Ofanzivac Lyona Fekir slavi gol protiv St. Etiennea

Osim njih, u nevjerovatnoj formi je i Lyon. Baš kao i Lazio, Lyon ove sezone ima samo jedan jedini poraz, ali za razliku od Lazija, lošije je ušao u sezonu i ima nekoliko remija. Oni su također odigrali 16 mečeva, a pobjedili su u devet navrata, imaju šest remija i jedan poraz. Zanimljivo, oni su u nizu od šest vezanih pobjeda u svim takmičenjima i imaju gol raziliku u tom periodu 20:3. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

FOTO: Fudbaleri Valencije slave gol protiv Leganesa u španskoj La Ligi

Šlag smo ostavili na kraju - Valencia. Šišimiši se nalaze možda u njboljoj formi u historiji kluba, a historija nije ni blizu siromašne. Ekipa sa Mestalle je ove sezone odigrala ukupno 12 mečeva - 11 u La Ligi i jedan u Kupu Kralja i nema nijedan jedini poraz. Tek tri ekipe su uspjele da 'otkinu' bod Šišmišima i to Real Madrid, Atletico Madrid i Levante. Valencia se trenutno nalazi na 2. poziciji La Lige sa 27 bodova, odnosno četiri manje od lidera Barcelona, a u narednom kolu gostuje kod Espanyola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi