Lulić priznao: Niko o tome ne priča, ali tu titulu baš želim
Foto: EPA

Bh. igrač želi trofej Evropske lige

Lulić priznao: Niko o tome ne priča, ali tu titulu baš želim

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Senad Lulić i ove sezone pruža veoma dobre partije u dresu Lazija, a nakon odlaska Lucasa Biglije pripala mu je čast da nosi kapitensku traku rimskog kluba.

Lazio je veoma dobro startao u novoj sezoni Serije A gdje se nalazi u samom vrhu, ali rimski klub ne želi da zanemari ni Evropsku ligu. Senad Lulić je za italijanske medije priznao da se Lazio može ove sezone boriti za Scudetto ukoliko njegov tim nastavi pružati dobre igre.

"Zabavljamo se na terenu, igramo zajedno i uvijek se trudimo da dobijamo na samopouzdanju. Poznajemo se veoma dobro jer već neko vrijeme svi igramo zajedno. Znamo kako funkcioniše naša formacija i nekako sve poteze savršeno poznajemo. Na početku sezone niko nije o nama govorio, a sada se borimo za sami vrh. Dobili smo Juve u dva navrata i jednom Milan i vjerujem da smo na dobrom putu", rekao je Lulić.

Bh. reprezentativac je priznao u svlačionici ne žele pričati o Scudettu jer je još uvijek rano, ali je također otkrio da bi volio da Lazio na kraju sezone osvoji Evropsku ligu. Iako mnogi smatraju da ovo takmičenje nije važno Laziju, Lulić ih je demantovao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Neću da kažem da nam nije bitno da dođemo do finala Evropske lige i pokušamo osvojiti to takmičenje. Priznat ću vam, to je ono što ja stvarno želim da uradim. Želimo ići što dalje možemo i naravno da ćemo vjerovati da možemo osvojiti Evropsku ligu. Što se Scudetta tiče ne pričamo o tome u svlačioniti, ne treba nam dodatni pritisak. Dug je put pred nama", dodao je kapiten Lazija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi