Tako je kako je: FIFA naredila - bez zgodnih djevojaka tokom prenosa!

I ljepotice na tribinama nekome smetaju

Tako je kako je: FIFA naredila - bez zgodnih djevojaka tokom prenosa!

Teme:

Svjetsko prenstvo u Rusiji ulazi u samu završnicu. Preostalo je još da se odigra veliko finale i utakmica za treće mjesto.

Ostaje nam da vidimo ko će osvojiti pehar, a ko će doći barem do bronze. Ipak, jedno je jasno - tokom TV prenosa zadnje dvije utakmice Mundijala ostat ćemo uskraćeni za kadrove zgodnih navijačica na tribinama.

Naime, FIFA je izdala naredbu pojedinačnim servisima koji rade prenose Mundijala da se prestanu fokusirati na zgodne navijačice tokom utakmica, što je potvrdio i Federico Addiechi, prvi čovjek FIFA-e za održivost i različitost.

Naime, značajnu ulogu u ovakvoj odluci FIFA-e imala je antidiskriminacijske mreže FARE koja je istakla da je seksizam možda i najveći problem Mundijala u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, izvršna direktorica FARE-a Piara Powar je istakla da je njena mreža zabilježila 30 slučajeva uznemiravanja ženskih osoba od strane navijača u Rusiji, ali da smatra da je taj broj barem 10 puta veći.

Top Komentari

Kettenhund
Sad moze da kaze ko sta hoce, ali sto se tice podredjenog polozaja zena u drustvu, u danasnje ove koje se pojavljujunpo instagramu i slicno, najvise i doprinose tome. Jer ako se sve ogoli do neke sustine, kao sto kaze Frojd, sve se svede na seks. Pogledajte bilo koji profil instagram djevojaka, koje izbacuju sise i dupe, sta moze biti iza svega toga? Neko ce pomisliti: Jao kao trenira... Ne, jedina stvar koja kod pogleda na zensko dupe kod muskarca moze da se pojavi kao asocijacija je seks. Jos one kada izbace dupe, naguzi se, a onda stavi citat Mese Selimovica, ili napise, "jao kako divan dan"... Pa mislim stvarno, o cemu pricati. Ona se tu prezentuje kao seksualni objekat i nista drugo. Pokazuje ono sto ima seksualnu konotaciju... Jos nisam naisao na profil djevojke koja recimo izbacuje slike lijevog ramena, ili lakta... Dupe i sise ima svaka. I onda, kaze muskarci zene gledaju kao seksualni objekat. Svaka koju je priroda obdarila, sama se prezentuje i pokazuje takvom. Posle se pitate sto vas muskarci samo tako gledaju...
35 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi