Znate li zašto su Pjanić, Ronaldo i ostali igrali s crvenom bojom na licu?

Za svaku pohvalu

Znate li zašto su Pjanić, Ronaldo i ostali igrali s crvenom bojom na licu?

Jučerašnje utakmice Serie A obilježile su crvene oznake na licima svih nogometaša i trenera.

U početku mnogima nije bilo jasno zapravo šta predstavlja linija na licu Cristiana Ronalda, Miralema Pjanića i drugih, no na kraju je saopšteno kako je riječ o akciji koju je Serie A provela zajedno sa jednom nevladinom organizacijom koja se bavi zaštitom prava žena. Cilj akcije je da se skrene pažnja na borbu protiv nasilja nad ženama, a ovo je drugi put da se održava u Italiji.

Crvene linije na lici igrači u Serie A su nosili i u aprilu ove godine, a oduševljen akcijom je i nekadašnji italijanski golman Francesco Toldo, koji je kazao kako je 'nasilje kulturološki problem i da je bitno na vrijeme mlađe osvijestiti i pokazati im prave životne vrijednosti'.

Akcija je također provedena i na društvenim mrežama. Mnogi nogometaši su pozirali sa svojim ljepšim polovinama, koje su nosile crveni karmin na usnama, dok su oni otisak iste boje na svojim licima.

Gesta za svaku pohvalu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

De Niro
Zamisli Muhidin Zukić sa crvenom linijom
5 0
Arnel925
Zato što su sluge!!! Robovi eto zasto
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi