ŽNK Iskra Bugojno u finalu Kupa BiH

Bugojanke danas nadigrale ŽFK Banja Luka

ŽNK Iskra Bugojno u finalu Kupa BiH

S. Mlaćo
Nogometašice bugojanske Iskre danas su ostvarile veliki uspjeh.

Bugojanke su u meču polufinala Kupa BiH savladale ŽFK Banja Luka u Banja Luci sa 2:0.

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, da bi Bugojanke u nastavku dva puta pogađale. U listu strijelaca upisala se Naida Haračić i Marina Lukić.

Iz ŽNK Iskra zahvalili su se ŽFK Banja Luka na gostoprimstvu, te na fer i korektnoj utakmici polufinala Kupa.

“Našim današnjim protivnicama želimo sve najbolje u nastavku sezone“, dodali su iz bugojanskog premijerligaša.

Treba istaći da je Uprava ŽNK Iskra na početku takmičarske sezone 2020/21. imala cilj da klub bude stabilan premijerligaš, te da pokuša izboriti plasman u finale Kupa.

Oba su već sada ostvarena i ovaj klub je svijetla tačka sporta u svom gradu, ali i samom kantonu.

Pohvale idu nogometašicama, treneru Samiru Vrbanu te vrijednim članovima Uprave kao i svim sponzorima koji su prepoznali kvalitetan i uspješan rad kolektiva koji iz sezone u sezonu postiže sve bolje rezultate, te na najbolji način promoviše svoj grad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi