U ŽNK Iskra nove pobjede i novi potpisi, u srijedu historijski dan za klub

Čeka ih meč finala Kupa u Zenici

U ŽNK Iskra nove pobjede i novi potpisi, u srijedu historijski dan za klub

Samir Mlaćo
U ŽNK Bugojno sa uspjehom privode sezonu koja se bliži kraju.

Bugojanke su jučer u okviru Premijer lige savladale ŽFK Modriča 8:0, a sada ih u srijedu čeka historijski dan. U finalu Kupa BiH snage će u Zenici odmjeriti snage sa SFK 2000 Sarajevo.

Jučer su za Bugojanke pogađale tri puta Naida Haračić, te po jednom Sabina Mujagić, Lamija Duvnjak, Ana Bojanić, Sajra Kulalić i Magdalena Brtan.

U ŽNK Iskra sa nestrpljenjem očekuju utakmicu u srijedu, a planovi i za naredni period su veliki. Jučer je to i zvanično potvrđeno. Saradnju su produžile dvije jako bitne nogometašice, Sabina Mujagić i Ana Bojanić.

“Imali smo taj svečani čin, Ana Bojanić i Sabina Mujagić su produžile saradnju za novu sezone, te im ovom prilikom čestitam. Prije par dana smo imali sastanak sa svim igračima i raduje što su skoro sve odlučile da nastave saradnju. U srijedu nas čeka historijski dan, a mi smo jedini premijerligaš u NS SBK. Predstavljamo lokalnu zajednicu, kanton, te državu, a veliko hvala i NS BiH na svemu što čini za ženski nogomet u našoj zemlji“, kazao je prvi čovjek kluba Naim Basara.

“Ovo je za nas drugo finale Kupa u kojem učestvujemo. Učestvovali smo u sezoni 2017/18, a učestvovat ćemo i sada u srijedu“, dodao je Basara.

Opis nije dostupan.

Sabina Mujagić i Ana Bojanić nisu krile zadovoljstvo što će ostati Plave dame.

“Zadovoljne smo ovdje, hvala predsjedniku Basari, te cijeloj Upravi i ekipi na sezoni koja još traje. Igramo finale Kupa, historijski je to trenutak. Klub je bio korektan prema nama te želimo postaviti još veće ciljeve u narednoj sezoni“, istakle su Mujagić i Bojanić.

Sretni i zadovoljni su i simpatizeri ŽNK Iskra Bugojno, kolektiva koji je za kratak period postao najljepša  sportska priča u Srednjobosanskom kantonu, ali i mnogo šire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi